Σύλλογος ΠΕ Χαϊδαρίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαϊδαρίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αιρετούς της Γ΄ Αθήνας, συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη οι οποίοι δικάζονται στις 14/11/2016 (Π. Βαϊνάς)  και στις 2/2/2017 (Π. Βαϊνάς και Γ. Χρόνης).

Οι συνάδελφοι-αιρετοί μηνύθηκαν από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις στελεχών του 2011. Οι κατηγορίες είναι σοβαρότατες και αφορούν "παράβαση καθήκοντος"-"κατάχρηση εξουσίας" και όλα αυτά γιατί βαθμολόγησαν με πολύ χαμηλό βαθμό υποψήφιους διευθυντές. Οι αιρετοί έπραξαν έτσι παίρνοντας υπόψη τους τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας.

Σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων μέσω του απαράδεκτου πειθαρχικού δικαίου, σε μια περίοδο όπου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο που οι "δανειστές" και η Τρόικα θέλουν να επιβάλλουν "συνδικαλιστικό νόμο" ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης. Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις.

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. και την ΑΔΕΔΥ να σταθούν αλληλέγγυες στο πλευρό των αιρετών Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη και να τους στηρίξουν συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από 10.00-15.00

για την ημέρα της δίκης (Δευτέρα, 14/11/2016)

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 14/11/2016 ώρα 10.30