ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Ε.Λ.Μ.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

    ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (10 Οκτώβρη) ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε   Ηρακλείου  βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να  γνωστοποιήσει  στους συναδέλφους ότι την Τρίτη (4 Οκτώβρη) εκδικάζεται η μήνυση που υπέβαλε  συνάδελφος, μέλος του σωματείου και πρώην διευθυντής κεντρικού Λυκείου της πόλης του Ηρακλείου εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας, επειδή προασπίστηκε το αυτονόητο δικαίωμα της  ενιαίας συλλογικής δράσης  των μαθητών,  των εκπαιδευτικών  και  των γονέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που καταργούν μορφωτικές και εργασιακές κατακτήσεις στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.
 Δηλώνουμε στους συναδέλφους ότι το Δ.Σ της Ε,Λ.Μ.Ε στάθηκε  με αίσθημα συλλογικής ευθύνης και αξιοπρέπειας  απέναντι στο λιβελλογράφημα του μηνυτή συναδέλφου,  που είδε το φως της δημοσιότητας και με το οποίο  απαξίωνε     τους μαθητικούς αγώνες  και  συνολικά τη διεκδικητική δημοκρατική  συνδικαλιστική δράση  του σωματείου, με   υβριστικούς χαρακτηρισμούς που ακυρώνουν κάθε έννοια δημοκρατικής ευπρέπειας και συλλογικής αξιοπρέπειας.
Παρά ταύτα, ο εν λόγω  μηνυτής, αντιστρέφοντας πλήρως  την πραγματικότητα, κατηγόρησε το σωματείο και υπέβαλε μήνυση εναντίον του,  επειδή τάχα η απόφαση –απάντηση του Δ.Σ του σωματείου-με την οποία  προασπιζόταν η διοίκηση της Ε.ΛΜ.Ε  τα συνδικαλιστικά δικαιώματα-  συνιστούσε  προσβολή της προσωπικής του τιμής(!),
Ο εν λόγω μηνυτής, που φέρει και την ιδιότητα του συναδέλφου, επέλεξε  το δρόμο της ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της δημοκρατικής αντιπαράθεσης των ιδεών και συνολικά της  συνδικαλιστικής δράσης, επιβεβαιώνοντας έτσι στην πράξη πώς  νοηματοδοτεί την έννοια της «τιμής και αξιοπρέπειας».
Εμείς από το χώρο της πολυφωνικής διοίκησης της Ε.Λ.Μ.Ε του απαντάμε ομόθυμα  ότι η προάσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων, των συνδικαλιστικών και κοινωνικών ελευθεριών αποτελεί το ύψιστο ηθικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό καθήκον του εκπαιδευτικού , συνδικαλιστικού και συνολικά λαϊκού κινήματος και για το λόγο αυτό  αποτελεί όντως ζήτημα συλλογικής ευθύνης και τιμής η προάσπιση των υψηλών αρχών της συνδικαλιστικής , πολιτικής και κοινωνικής ελευθερίας ακόμη και στο χώρο του δικαστηρίου, όπου μας εγκαλεί και μας καλεί ως…κατηγορουμένους(!) ο  ενάγων.
Σε αυτόν το χώρο των δικαστηρίων ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους που έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν.Γιατί οι μηνυόμενοι δεν είναι μόνο τα μέλη της παλιάς και νέας διοίκησης του σωματείου, αλλά όλοι οι συνάδελφοι που εκπροσωπούνται από το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.

    ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

    ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΛΛΟΤΡΟΙΩΤΕΣ.

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5