Thumbnail
Παρεμβάσεις Βοιωτίας

Η κυβερνητική λαιμητόμος, του ελαχίστου ορίου των 15 μαθητών ανά τμήμα, έχει εφορμήσει εναντίον των σχολείων. Το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας δεν ενέκρινε κανένα από τα έξι τμήματα ειδικοτήτων της Β΄ τάξης του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου. Ένα δυναμικό ΕΠΑΛ με 100 περίπου μαθητές θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο την επόμενη σχολική χρονιά αν αφήσουμε να εφαρμοστεί η οδηγία του Υπουργείου που κλείνει τμήματα όταν αυτά δεν έχουν ελάχιστο όριο 15 μαθητών.

Στη Β΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑΛ  Αλιάρτου έχουν εγγραφεί ήδη 38 μαθητές.  Τρία από τα έξι τμήματα που δεν εγκρίνει το Υπουργείο (Γεωπονίας, Οικονομίας και Πληροφορικής) δεν υπάρχουν σε κανένα Εσπερινό ΕΠΑΛ της Βοιωτίας! Αλλά και για τους μαθητές των άλλων τριών τμημάτων  τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι περισσότεροι μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ είναι εργαζόμενοι και δεν μπορούν να εγγραφούν σε άλλα ΕΠΑΛ. Τα ίδια προβλήματα έχουν και άλλα σχολεία. Στο ΕΠΑΛ Θήβας δεν εγκρίθηκε το τμήμα Πληροφορικής της Β΄ τάξης με 9 μαθητές!

Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου έχουν ήδη προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας να αντιδράσει άμεσα, καλώντας  όλους του συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, απαιτώντας να αποσυρθεί η κυβερνητική οδηγία του ελαχίστου ορίου των 15 μαθητών ανά τμήμα, για όλες τις τάξεις.

Καλούμε τους συναδέλφους αντιπρόσωπους των  ΕΛΜΕ στη συνεδρίαση των Πρόεδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο να  προτείνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, για να αποσυρθεί η κυβερνητική λαιμητόμος του ελαχίστου ορίου των 15 μαθητών.

Οι συνάδελφοι διευθυντές των σχολείων να μην προβούν σε καμία κατάργηση τμήματος και μετακίνηση μαθητών και να συνεχίσουν  κανονικά τις μεταγραφές στα τμήματα, μέχρι να τελειώσει η περίοδος των μεταγραφών στις 15 Οκτωβρίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι είναι καιρός να αφυπνιστούμε! Αν δεν το κάνουμε τώρα η κυβέρνηση την επόμενη σχολική χρονιά θα οδηγήσει σε κλείσιμο τα περισσότερα περιφερειακά σχολεία στερώντας τη μόρφωση από χιλιάδες μαθητές μας. ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

 

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΥΨΗΛΗΣ     ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Νέος γύρος διώξεων σε βάρος εκπαιδευτικών: Όταν μια ανακοίνωση γίνεται «παράπτωμα»!
Νέος γύρος διώξεων σε βάρος εκπαιδευτικών: στο στόχαστρο μέλη της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Η υπόθεση στη Δυτική Θεσσαλονίκη δεν αφορά μόνο τρεις ή...
Νέος γύρος διώξεων σε βάρος εκπαιδευτικών: Όταν μια ανακοίνωση γίνεται «παράπτωμα»!
εκπαιδευτικός
Σχολεία: Καταγγελίες για αυθαίρετες τοποθετήσεις και αποκλεισμό νεοδιόριστων μητέρων
Καταγγελία για αυθαίρετες τοποθετήσεις νεοδιόριστων και «μαγείρεμα» κενών
Σχολεία: Καταγγελίες για αυθαίρετες τοποθετήσεις και αποκλεισμό νεοδιόριστων μητέρων
σχολικά γεύματα
Σχολεία: Αύξηση αιτήσεων στο Πρόγραμμα Διατροφή - Προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες
Το ερώτημα που προκύπτει είναι κρίσιμο: Μπορεί το ελληνικό κράτος να διασφαλίσει ότι κανένα παιδί δεν θα μένει νηστικό στο σχολείο;
Σχολεία: Αύξηση αιτήσεων στο Πρόγραμμα Διατροφή - Προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες