Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παρεμβάσεις ΠΕ και ΔΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, ψήφισε  την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στη Βουλή το πέρασμα των Κτιριακών Υποδομών, της κατασκευαστικής εταιρείας του δημοσίου υπεύθυνου για την κατασκευή των σχολείων, των νοσοκομείων και των δικαστηρίων,  στην «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών», δηλαδή στο διαβόητο «υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων».  Μαζί με το ρεύμα, το νερό, το Μετρό της Αθήνας, η κατασκευαστική εταιρεία του Δημοσίου και όλη η ακίνητη περιουσία του, που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 1986  σχολικά κτίρια και 155 οικόπεδα που προορίζονται για την κατασκευή σχολείων, περνούν στο «υπερταμείο», ως «προαπαιτούεμενο» από τους θεσμούς.

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι «δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση», ο ίδιος ο χαρακτήρας του Υπερταμείου τη διαψεύδει: πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία, με διορισμένα συμβούλια, που δίνει λόγο απευθείας στους δανειστές  χωρίς καμιά μεσολάβηση της ελληνικής κυβέρνησης! Με άλλα λόγια μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποχαρακτηριστούν τα κτίρια ή τα οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί για σχολική χρήση αν εμφανιστεί αγοραστής! Εξάλλου οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της ενέργειας και των υποδομών περιλαμβάνονται σε κάθε πρόγραμμα διάσωσης του ΔΝΤ ανά τον κόσμο, με τις καταστροφικές συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.

Ήδη οι επιχειρηματικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, κυρίως μέσω των ΣΔΙΤ, έχουν βάλει χέρι στη σχολική στέγη. Η ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά των  «Κτιριακών Υποδομών»  αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στην πολύπαθη σχολική στέγη, που όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

 Θεωρούμε απαράδεκτο να επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση και κερδοσκοπική εκμετάλλευση της περιουσίας, του έργου και των υπηρεσιών του μοναδικού τεχνικού φορέα του Δημοσίου για τη σχολική στέγη, η οποία είναι δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση έχει διαλέξει το δρόμο του ξεπουλήματος των πάντων, στο όνομα της «αποπληρωμής του χρέους», των «πρωτογενών πλεονασμάτων», των μνημονίων και των συμφώνων με την ΕΕ.

Δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τα πάντα! Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ! Η δημόσια περιουσία ανήκει στο λαό!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο ΑΣΕΠ και Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο των αιτήσεων για τις προκηρύξεις εκπαιδευτικών 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026 και τους νέους πίνακες κατάταξης
Ανατροπή με Πίνακες Εκπ/κών 2027: Βγαίνουν 2 νέα πιστοποιητικά
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Αλλάζουν όλα! Άνοιξαν 2500 νέες θέσεις τηλεξέτασης για να πάρουν όσοι προλάβουν 2 εύκολα πιστοποιητικά από το σπίτι τους που...
Ανατροπή με Πίνακες Εκπ/κών 2027: Βγαίνουν 2 νέα πιστοποιητικά
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΥΠΑΙΘΑ: Ψηφιακή πρόσβαση του ΥΠΕΣ στα στοιχεία εκπαιδευτικών
Η ψηφιακή διασύνδεση των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών δίνει πρόσβαση στα στοιχεία των εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις πολιτογράφησης
ΥΠΑΙΘΑ: Ψηφιακή πρόσβαση του ΥΠΕΣ στα στοιχεία εκπαιδευτικών