Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παρεμβάσεις ΠΕ και ΔΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, ψήφισε  την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στη Βουλή το πέρασμα των Κτιριακών Υποδομών, της κατασκευαστικής εταιρείας του δημοσίου υπεύθυνου για την κατασκευή των σχολείων, των νοσοκομείων και των δικαστηρίων,  στην «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών», δηλαδή στο διαβόητο «υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων».  Μαζί με το ρεύμα, το νερό, το Μετρό της Αθήνας, η κατασκευαστική εταιρεία του Δημοσίου και όλη η ακίνητη περιουσία του, που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 1986  σχολικά κτίρια και 155 οικόπεδα που προορίζονται για την κατασκευή σχολείων, περνούν στο «υπερταμείο», ως «προαπαιτούεμενο» από τους θεσμούς.

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι «δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση», ο ίδιος ο χαρακτήρας του Υπερταμείου τη διαψεύδει: πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία, με διορισμένα συμβούλια, που δίνει λόγο απευθείας στους δανειστές  χωρίς καμιά μεσολάβηση της ελληνικής κυβέρνησης! Με άλλα λόγια μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποχαρακτηριστούν τα κτίρια ή τα οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί για σχολική χρήση αν εμφανιστεί αγοραστής! Εξάλλου οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της ενέργειας και των υποδομών περιλαμβάνονται σε κάθε πρόγραμμα διάσωσης του ΔΝΤ ανά τον κόσμο, με τις καταστροφικές συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.

Ήδη οι επιχειρηματικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, κυρίως μέσω των ΣΔΙΤ, έχουν βάλει χέρι στη σχολική στέγη. Η ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά των  «Κτιριακών Υποδομών»  αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στην πολύπαθη σχολική στέγη, που όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

 Θεωρούμε απαράδεκτο να επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση και κερδοσκοπική εκμετάλλευση της περιουσίας, του έργου και των υπηρεσιών του μοναδικού τεχνικού φορέα του Δημοσίου για τη σχολική στέγη, η οποία είναι δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση έχει διαλέξει το δρόμο του ξεπουλήματος των πάντων, στο όνομα της «αποπληρωμής του χρέους», των «πρωτογενών πλεονασμάτων», των μνημονίων και των συμφώνων με την ΕΕ.

Δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τα πάντα! Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ! Η δημόσια περιουσία ανήκει στο λαό!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απεργία, ΑΔΕΔΥ, κινητοποίηση
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ – Στο επίκεντρο μισθοί, προσλήψεις και εργασιακές συνθήκες
Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 17 του μήνα – Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ – Στο επίκεντρο μισθοί, προσλήψεις και εργασιακές συνθήκες
διωξεις
Υπερβολικές ΕΔΕ στα σχολεία: Παρέμβαση για να μπει «φρένο» στις πειθαρχικές διαδικασίες
Παρέμβαση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δευτεροβάθμιας για εξορθολογισμό ΕΔΕ και προστασία του παιδαγωγικού έργου
Υπερβολικές ΕΔΕ στα σχολεία: Παρέμβαση για να μπει «φρένο» στις πειθαρχικές διαδικασίες
καλαματα
«Καμία άλλη δολοφονημένη»: Οργή στην Καλαμάτα για τη γυναικοκτονία της 39χρονης Βασιλικής
Ο 41χρονος κατηγορούμενος οδηγείται στον ανακριτή υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ χιλιάδες πολίτες ζητούν δικαιοσύνη και ουσιαστικά μέτρα κατά...
«Καμία άλλη δολοφονημένη»: Οργή στην Καλαμάτα για τη γυναικοκτονία της 39χρονης Βασιλικής
ΠΕΣΕΚ: Διώξεις εκπαιδευτικών
Αύριο Κυριακή (07/06) γλέντι αλληλεγγύης στην Κουμουνδούρου ενάντια στις διώξεις αγωνιστών
Κυριακή 7 Ιουνίου (17:00), Πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης για τον Αγώνα ενάντια στις Διώξεις και τους Διωκόμενους Αγωνιστές
Αύριο Κυριακή (07/06) γλέντι αλληλεγγύης στην Κουμουνδούρου ενάντια στις διώξεις αγωνιστών