Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Παρεμβάσεις ΠΕ και ΔΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, ψήφισε  την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στη Βουλή το πέρασμα των Κτιριακών Υποδομών, της κατασκευαστικής εταιρείας του δημοσίου υπεύθυνου για την κατασκευή των σχολείων, των νοσοκομείων και των δικαστηρίων,  στην «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών», δηλαδή στο διαβόητο «υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων».  Μαζί με το ρεύμα, το νερό, το Μετρό της Αθήνας, η κατασκευαστική εταιρεία του Δημοσίου και όλη η ακίνητη περιουσία του, που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 1986  σχολικά κτίρια και 155 οικόπεδα που προορίζονται για την κατασκευή σχολείων, περνούν στο «υπερταμείο», ως «προαπαιτούεμενο» από τους θεσμούς.

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι «δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση», ο ίδιος ο χαρακτήρας του Υπερταμείου τη διαψεύδει: πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία, με διορισμένα συμβούλια, που δίνει λόγο απευθείας στους δανειστές  χωρίς καμιά μεσολάβηση της ελληνικής κυβέρνησης! Με άλλα λόγια μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποχαρακτηριστούν τα κτίρια ή τα οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί για σχολική χρήση αν εμφανιστεί αγοραστής! Εξάλλου οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της ενέργειας και των υποδομών περιλαμβάνονται σε κάθε πρόγραμμα διάσωσης του ΔΝΤ ανά τον κόσμο, με τις καταστροφικές συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.

Ήδη οι επιχειρηματικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, κυρίως μέσω των ΣΔΙΤ, έχουν βάλει χέρι στη σχολική στέγη. Η ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά των  «Κτιριακών Υποδομών»  αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στην πολύπαθη σχολική στέγη, που όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

 Θεωρούμε απαράδεκτο να επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση και κερδοσκοπική εκμετάλλευση της περιουσίας, του έργου και των υπηρεσιών του μοναδικού τεχνικού φορέα του Δημοσίου για τη σχολική στέγη, η οποία είναι δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση έχει διαλέξει το δρόμο του ξεπουλήματος των πάντων, στο όνομα της «αποπληρωμής του χρέους», των «πρωτογενών πλεονασμάτων», των μνημονίων και των συμφώνων με την ΕΕ.

Δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τα πάντα! Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ! Η δημόσια περιουσία ανήκει στο λαό!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
«Έφυγε» πρόωρα από κορονοϊό καθηγήτρια Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης - Ο αποχαιρετισμός της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
fakelos covid sxoleio arnitis goneas
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Σφοδρές αντιδράσεις για την κυβερνητική απόφαση να περικοπεί η αμοιβή των εργαζόμενων γονέων που λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού κατά 50%
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!
«Μια απλή καταγραφή των πεπραγμένων της Υπουργού Παιδείας αποδεικνύει την υποκρισία αλλά και την επιλογή της Εκπαίδευσης ως χώρου πειραματισμού  για...
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!