Α ΕΛΜΕ Αχαΐας

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη και η μεταφορά όλων των μαθητών των σχολείων δεν έχει εξασφαλιστεί.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε την παράταση του μεταφορικού έργου έτσι όπως ίσχυε της 30/6/2016 αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών,

γιατί τα περισσότερα δρομολόγια, όπως είναι φυσικό,  έχουν αλλάξει από τον Ιούνιο.

Μαθητές έχουν αποφοιτήσει, η έχουν αλλάξει βαθμίδα Εκπαίδευσης, η έχουν μετακομίσει, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει η περιγραφή των δρομολογίων μεταφοράς τους και οι χιλιομετρικές αποστάσεις οπότε δεν  μπορούν να μπουν σε καθεστώς παράτασης και  άρα δεν εκτελούνται.

Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο για τους μαθητές των Ειδικών σχολείων γιατί στο σύνολο τους δικαιούνται μεταφοράς από και προς τις  σχολικές μονάδες  τους.  Αυτοί οι μαθητές δεν έχουν παει ακόμα σχολείο, πλην λίγων, όσων τυχαίνει τα δρομολόγια τους να είναι τα ίδια, όπως ήταν στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε μαζί με το Σύλλογο Γονέων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, και την Ένωση γονέων Πάτρας, την Παρασκευή 23/9/2016 στον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πληροφορηθήκαμε πως τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών, μετά από σχετική απόφαση που θα λάβει άμεσα η  οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, θα δοθούν ξανά σε διαπραγμάτευση στους ενδιαφερόμενους μεταφορείς και η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλες 15 μέρες.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει την εδώ και χρόνια συνεχιζόμενη ανικανότητα της Πολιτείας να κατορθώνει να προγραμματίζει έγκαιρα τα αυτονόητα όπως είναι η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους όταν αυτά ανοίγουν και όχι όποτε μας προκύψει.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Ψαρράς Σπύρος

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ