Thumbnail

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

(Για την κατάσταση που επικρατεί στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας)

Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας:  Ούτε ένας Πίνακας τοποθετήσεων σωστός!

Στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις τις τελευταίες κρίσιμες για τον εκπαιδευτικό κόσμο, την κοινωνία και τους μαθητές, ημέρες.

Πού οφείλεται αυτό; 

Στο σχεδιασμό της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που επιτάσσει τη συρρίκνωση και την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και τον «εξορθολογισμό» των αναγκών του με μείωση δαπανών, μηδενικούς διορισμούς και ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στην προσπάθεια κατάργησης του υπεύθυνου δασκάλου του ολοημέρου, στο μοίρασμα των ωρών των ειδικοτήτων σε πολλές σχολικές μονάδες έτσι ώστε να υπάρχει πλασματική εικόνα πλήρους ανάπτυξης του προγράμματος.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η «απειρία» ή και η «άγνοια» για τα θέματα διοίκησης και διαδικασιών τοποθέτησης εκπαιδευτικών στα σχολεία μας του Δ/ντή Α/θμιας Εκπαίδευσης, της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων, αλλά και των διορισμένων μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, όπως οι ίδιοι επικαλούνται.

Στην Έλλειψη Προγραμματισμού, Οργάνωσης, σχεδίου και  αποτελεσματικότητας.

Τι προσπαθήσαμε να κάνουμε ως Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας:

Οι Αιρετοί έχουμε ευθύνη τόσο απέναντι στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία μας όσο και απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Προσπαθήσαμε με τη συμμετοχή μας στις πρώτες συνεδριάσεις, καταθέτοντας τις θέσεις και τις αποφάσεις του κλάδου να συμβάλουμε στη λήψη αποφάσεων για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στη Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας με στόχο την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, των μορφωτικών αναγκών των παιδιών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο ότι για να λειτουργήσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο σε όλη τη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών (καθορισμός και τοποθέτηση υπεραρθίμων, τοποθέτηση αποσπασμένων, τοποθέτηση ειδικοτήτων, τοποθέτηση αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής), αναγκαία προϋπόθεση είναι η σωστή καταγραφή και αποτύπωση των αναγκών  στα σχολεία μας.

Ωστόσο με αποκλειστική ευθύνη του Δ/ντή Εκπ/σης, των διορισμένων μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αλλά και της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών θεμάτων (η οποία με εμμονή διορθώνει τα λάθη με άλλα λάθη),  η κατάσταση που ζει η εκπαιδευτική κοινότητα στη Β΄Αθήνας θυμίζει «το θέατρο του παραλόγου».

Τα αποτελέσματα

-Οι Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί σε ομηρία. Δε γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα βρίσκονται τη Δευτέρα το πρωί.

-Οι Δ/ντές σε απόγνωση. Καλούνται να διαμορφώσουν Πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας μαθηματικές εξισώσεις και αλγόριθμους καθώς οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων τοποθετούνται με βάση τη συγκρότηση ομάδων σχολείων που κατακερματίζουν το ωράριο τους καθιστώντας την ανάπτυξη των ωρολογίων προγραμμάτων των σχολείων ένα δυσεπίλυτο γρίφο.

-Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών στα σχολεία δυσκολεύονται να συνεδριάσουν. Δε γνωρίζουν ποιος μένει, ποιος φεύγει και ποιος έρχεται.

Τα παραπάνω συμβαίνουν σε μια χρονιά όπου η αδιοριστία καλά κρατεί, όπου το ολοήμερο σχολείο υποβαθμίζεται και ενίοτε καταργείται, όπου η εξοικονόμηση εκπαιδευτικού δυναμικού επιχειρείται εις βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών. Αυτή τη χρονιά που μειώνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών, εκπαιδευτικοί στη Β΄Αθήνας  μένουν σπίτι τους αγωνιώντας για την τύχη τους!

Τελικά τι συμβαίνει στη Δ/νση Β΄ Αθήνας; 

Μπορεί στελέχη της εκπαίδευσης να λειτουργούν έτσι (εδώ και ένα μήνα) και να μην προτάσσουν τις ανάγκες των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών;

 

 

  • Μπορεί ο Δ/ντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας να καλεί σε συνεδριάσεις το ΠΥΣΠΕ (Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου) και να τις ακυρώνει ενώ τα σχολεία μας ανοίγουν;

  • Βρίσκεται σε εφαρμογή ο νόμος του Μέρφυ;

 

Συνάδελφοι

Ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε το Δημόσιο Σχολείο είναι να είμαστε δυναμικά παρόντες απέναντι σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών και αντιπαιδαγωγικών μέτρων
 

Συναδελφικά

Τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Κατερίνα Λεμπέση – Νίκος  Παπασπύρος
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agori-nosokomeio.jpg
Αγρίνιο: 9χρονος χορήγησε φάρμακο σε συμμαθητή του λόγω επικίνδυνου «challenge» – Σοκ στο σχολείο
Αγρίνιο: 9χρονος στο νοσοκομείο μετά από επικίνδυνο «challenge» -Του έδωσε φάρμακα ένας συμμαθητής του!
Αγρίνιο: 9χρονος χορήγησε φάρμακο σε συμμαθητή του λόγω επικίνδυνου «challenge» – Σοκ στο σχολείο
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών
ΙΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για αιτήσεις στα επιμορφωτικά προγράμματα SUB.8
Κλείνει η υποβολή αιτήσεων – 37 προγράμματα για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εξ αποστάσεως, με έναρξη τον Ιανουάριο 2026
ΙΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για αιτήσεις στα επιμορφωτικά προγράμματα SUB.8
συγχονε
Νέος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων προκαλεί αντιδράσεις - Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί τις Ενώσεις Γονέων του Βόρειου Τομέα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας,...
Νέος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων προκαλεί αντιδράσεις - Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
peripoliko astinomia perama
Σταυρούπολη: Δύο 15χρονοι προκαλούν χάος με κλεμμένη μοτοσικλέτα – Τραυματίες και γονείς στο τμήμα
Θεσσαλονίκη: 15χρονοι με κλεμμένη μηχανή τραυμάτισαν οδηγό ΙΧ και αστυνομικό
Σταυρούπολη: Δύο 15χρονοι προκαλούν χάος με κλεμμένη μοτοσικλέτα – Τραυματίες και γονείς στο τμήμα