Thumbnail
Ένωση εκπαιδευτικών της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας

Με αυξανομένο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις συνεχείς ανακοινώσεις για τον τρόπο που θα στελεχωθούν τα σχολεία και θα υποστηριχθούν εκπαιδευτικά τα παιδιά πρόσφυγες μέσα και έξω από τα κέντρα φιλοξενίας.

Η έναρξη του σχολικού έτους πλησιάζει και ακόμη δεν έχει γίνει η ειδική πρόσκληση, την οποία ανακοίνωσε το Υπουργείο ότι θα κάνει, για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών αυτών με εξειδικευμένο στο αντικείμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.  

Ως Ένωση εκπαιδευτικών της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας καλούμε για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για αξιοποίηση των εκπαιδευτικών που έχουν τα τυπικά προσόντα, την επιμόρφωση και την εμπειρία για το αντικείμενο που καλείται να διδαχθεί, ήτοι τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα.
Επίσης να παραμείνει η τυπική εκπαίδευση και των παιδιών προφύγων στην ευθύνη του Υπουργείου και σε καμία περίπτωση να μην εκχωρηθεί, με πρόσχημα την έλλειψη χρηματοδότησης, σε ιδιωτικούς φορείς και οργανώσεις.

Θεωρούμε, τέλος, κομβικής σημασίας την εστίαση του σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας σε πολιτικές που προωθούν την ένταξη και τη διαπολιτισμική αλληλεπίδραση. Πρακτικές διαχωρισμού (χωριστά σχολεία στα κέντρα φιλοξενίας, διαχωρισμένες από το υπόλοιπο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, Τάξεις Υποδοχής, εκπαίδευση σε διαφορετική – απογευματινή – βάρδια) είναι εκπαιδευτικά αναποτελεσματικές και ψυχοκοινωνικά επιβαρυντικές.
Ένωση εκπαιδευτικών της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας
[email protected]
τηλ. 6945546253, 6978980313
http://enosiellinikis.wordpress.com/

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργείο Παιδείας
ΥΠΑΙΘΑ: Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Πυγμαχίας για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Πυγμαχίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2025-2026
ΥΠΑΙΘΑ: Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Πυγμαχίας για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
καραγεωργοπουλου
Πλεύση Ελευθερίας: Η Ελένη Καραγεωργοπούλου ανεξαρτητοποιείται από την ΚΟ
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος αποχωρεί, αφήνοντας την Πλεύση Ελευθερίας με πέντε βουλευτές, επικαλούμενη «διάσταση ανάμεσα στα λόγια και τις πράξεις»...
Πλεύση Ελευθερίας: Η Ελένη Καραγεωργοπούλου ανεξαρτητοποιείται από την ΚΟ
ΥΠΑΙΘΑ: Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων αντισφαίρισης για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
ΥΠΑΙΘΑ: Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων αντισφαίρισης για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Αντισφαίρισης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2025-2026
ΥΠΑΙΘΑ: Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων αντισφαίρισης για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ