Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω

Συνάδελφοι-σσες,

   Η ώρα μηδέν έφτασε! Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της προς το "κουαρτέτο" για το ασφαλιστικό, μια πρόταση που σηματοδοτεί το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης και της δημόσιας περίθαλψης. Είναι ένα σκληρό αντιασφαλιστικό σχέδιο που χτυπά όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τη νεολαία και το λαό, που αλλάζει ριζικά το χάρτη της κοινωνικής ασφάλισης μετατρέποντας της σε προνοιακό επίδομα. Η κυβέρνηση επιδιώκει να πάρει τη έγκριση της τρόικα και αμέσως μετά να το φέρει προς ψήφιση στη βουλή.

   Ταυτόχρονα, η μνημονιακή πολιτική βαθαίνει: ξεθεμελιώνουν κάθε κατάκτηση και εργατικό δικαίωμα, η φορολογική λεηλασία συνεχίζεται, οι κατασχέσεις απελευθερώνονται στις 13/1, η ανεργία- ιδιαίτερα στη νεολαία- φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη, η ελαστική εργασία γίνεται κανόνας, το χρέος μεγαλώνει, η χώρα ξεπουλιέται. Στέλνουν έναν ολόκληρο λαό στη φτώχεια, στη δυστυχία και στην ανέχεια και σχεδιάζουν να συνεχίσουν την ίδια πολιτική για δεκαετίες με νέα μνημόνια και περικοπές.

    Μπροστά σε κορυφαίας σημασίας μάχες όπως το ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Απέναντι στη γενικευμένη, βάρβαρη επίθεση του μαύρου μετώπου, ΕΕ-ΔΝΤ-Ε.Τ και Κυβέρνησης, η μόνη λύση είναι ο οργανωμένος, συντονισμένος, μαζικός αγώνας. Ο αγώνας που θα βάζει φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση, θα υπερασπίζει αποτελεσματικά τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, θα αναδεικνύει ποιες πραγματικά είναι οι ανάγκες του κόσμου της εργασίας θα πρέπει να είναι αποφασιστικός, διαρκής, ενωτικός και ανυποχώρητος.

Σε αυτά τα πλαίσια ο Σύλλογος μας οργανώνει και συμμετέχει στις παρακάτω δράσεις και καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους/ισσες να πάρουν μέρος:

ΠΕΜΠΤΗ 21/1/2016: Συγκέντρωση της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και Α/θμιων Σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας στις 1.00 μ.μ (διευκολυντική στάση:12.00-2.00 και 2.00-4.00 μ.μ.)

 

ΤΡΙΤΗ 26/1/2016: Εκδήλωση για το νέο ασφαλιστικό και τις επιπτώσεις του στο 4ο Λύκειο Αιγάλεω στις 7.00 μ.μ. Ομιλητές:

Σταυρόπουλος Τάσος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Τεμπονέρας Διονύσης, εργατολόγος, Κουρούκλης Αντώνης, Πρόεδρος Παν. Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

ΠΕΜΠΤΗ 28/1/2016: Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στο 3ο Δ.Σ Αιγάλεω στις 7.00 μ.μ. (Ιερολοχιτών και Θηβών, απέναντι από το γήπεδο Αιγάλεω)

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Παράλληλη στήριξη, ειδική αγωγή
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
Παράλληλη Στήριξη σε τροχιά ανατροπής – Τι σημαίνει η μεταφορά στα Τμήματα Ένταξης
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Μετατάξεις εκπαιδευτικών: «Άνοιγμα» για αποσπασμένους πενταετίας σε ΑΕΙ και εποπτευόμενους φορείς
Οδηγίες για Μετατάξεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών στους Φορείς Ανώτατης Εκπαίδευσης
Μετατάξεις εκπαιδευτικών: «Άνοιγμα» για αποσπασμένους πενταετίας σε ΑΕΙ και εποπτευόμενους φορείς