Ανακοινώσεις 0

Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απόφαση Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης για 18/12- Παγκόσμια μέρα Μετανάστη

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Οι εικόνες των πνιγμένων βρεφών και των εξαθλιωμένων προσφύγων που πνίγονται και ταλαιπωρούνται καθημερινά στο Αιγαίο, που βιώνουν την καταστολή και το κυνηγητό στην Ειδομένη και σε άλλα σημεία χωρών της Ε.Ε., δεν μας αφήνουν αδιάφορους.

Δεν μας αφήνει αδιάφορους το γεγονός ότι εκατομμύρια προσφυγόπουλα, παιδιά στην ηλικία των παιδιών και των μαθητών μας, αντί να βρίσκονται στο σχολείο, να μορφώνονται και να έχουν τη φροντίδα που δικαιούνται, ζούνε καθημερινά μέσα στον κίνδυνο για να ξεφύγουν από την κόλαση του πολέμου και της φτώχειας.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους εξαιτίας των πολέμων και των επεμβάσεων που οργανώνουν και υποστηρίζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε Συρία, Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Αυτή είναι η απανθρωπιά ενός συστήματος που εξωθεί στη μετανάστευση και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους, αποβλέποντας στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς. 

Δείτε το έγγραφο αναλυτικά σε μορφή pdf

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις