Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Υποχρεωτικές μετακινήσεις στα Δημόσια ΙΕΚ: επίδειξη εργασιακής βαρβαρότητας

Παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση την Τετάρτη 25/11/2015, στις 2.30 μ.μ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διαθέσει συναδέλφους στα Δημόσια ΙΕΚ (21 εκπαιδευτικούς από τα ΕΠΑΛ της Δ/σης Δυτ. Θεσσαλονίκης), χωρίς καμία προηγούμενη διαδικασία συνεννόησης και ενημέρωσης των συναδέλφων. Μετακινούν συναδέλφους χωρίς αίτησή τους, χωρίς καν να ερωτηθούν και χωρίς καμία μέριμνα για τυχόν ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού τους.

Πρόκειται για μια αυταρχική απόφαση της νέας μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία υλοποιεί το νεοφιλελεύθερο μοντέλο πλήρους ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Άραγε σε πόσο καιρό θα δούμε με μια υπουργική απόφαση να μεταφέρονται συνάδελφοι σε οποιαδήποτε υπηρεσία, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας υπάρχουν ανάγκες;

Η απόφαση αυτή υπογράφτηκε κατευθείαν από τον Υπουργό ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι ξεκάθαρο ότι κανείς από αυτούς  δεν είναι εξουσιοδοτημένος  να πάρει την ευθύνη της επιλογής των συγκεκριμένων συναδέλφων, σε μια περίοδο που τα ΠΥΣΔΕ, ως γνωστόν, δεν λειτουργούν μέχρι να συγκροτηθούν εκ νέου. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι για τα ΙΕΚ όπου τους τοποθέτησαν;

Επειδή τα ΙΕΚ έχουν καθυστερήσει να λειτουργήσουν οι συνάδελφοι θα αναγκαστούν από τις διευθύνσεις στα ΙΕΚ να συμπληρώσουν τις χαμένες ώρες του εξαμήνου του ΙΕΚ σύμφωνα με το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα των ΙΕΚ. (Στα ΙΕΚ προβλέπεται να γίνεται η συμπλήρωση των χαμένων ωρών). Αυτό σημαίνει ότι θα διδάξουν πολλές περισσότερες ώρες από το προβλεπόμενο ωράριό τους. Ήδη οι Διευθυντές των ΙΕΚ απαιτούν να τηρηθεί αυτή τη διαδικασία από τους συναδέλφους μας.

Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να καταγγείλουμε την πολιτική των περικοπών, των συγχωνεύσεων, της κατάργησης των ολιγομελών τμημάτων που ακολουθεί το υπουργείο παιδείας, επιδιώκοντας να δημιουργήσει πλεονάσματα καθηγητών για να καλύψει την ανεπάρκεια των διορισμών.  Είναι μια τακτική της οποίας οι συνέπειες αποτυπώνονται στην υποβάθμιση των μορφωτικών διαδικασιών μέσα  στις τάξεις αλλά και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διάσωση του δημόσιου σχολείου και την ανατροπή της εργασιακής βαρβαρότητας, που εφαρμόζει, ανερυθρίαστα πλέον, και η νέα κυβέρνηση. Δεν υποχωρούμε, παλεύουμε ενάντια στα μνημόνια και σε αυτούς που τα υλοποιούν, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους των ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην διαδικασία των  υποχρεωτικών διαθέσεων να πάρουν μέρος στην παράσταση των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 25/11, στις 2.30  μ. μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση.

Απαιτούμε:

- Να  συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ της περιοχής και την λειτουργία τους σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

- Καμία διάθεση στα ΙΕΚ εκπαιδευτικών της Β/θμιας, υποχρεωτικά, χωρίς αίτησή τους.

- Άμεση λειτουργία του 4ου έτους ειδίκευσης στη βάση των προτάσεων του κλάδου.

- Να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις του κλάδου για τα άμεσα προβλήματα των  ΕΠΑΛ.

- Διατήρηση όλων των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων που ισχύουν στη Β/θμια Εκπ/ση (ωράριο, άδειες, διακοπές, κ.ά.) για όσους συναδέλφους επιλέξουν να μετακινηθούν στα ΙΕΚ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ