Thumbnail
Δημοκρατική Συνεργασία εκπαιδευτικών ΠΕ

"Αναλγησία χωρίς τέλος!  Μείωση 10% στις αμοιβές των καθαριστριών των σχολείων!!

                           Με το υπ αριθμ. 606/628/44614-23-9-2015 έγγραφο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, επισημαίνεται ότι το εγκεκριμένο ποσό δαπάνης για τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, το διδακτικό έτος 2015-2016, είναι μειωμένο σε σχέση με το περσινό κατά 10%! Η μείωση αυτή αυστηρά (όπως δηλώνεται στο έγγραφο!!), θα πρέπει να περιληφθεί στη σύμβαση χρηματοδότησης μεταξύ του Ιδρύματος Νεολαίας και κάθε Σχολικής Επιτροπής.

            Είναι σαφές πλέον, πως το πρώτο κύμα των νέων Μνημονιακών μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεκινά από τα σχολεία και μάλιστα από τις καθαρίστριες, τις οποίες αφού αρχικά ξέχασαν(!!)να τις προσλάβουν (με αποτέλεσμα τεράστιος αριθμός σχολείων σε όλη τη Χώρα να ξεκινήσει χωρίς προσωπικό καθαριότητας!!), στη συνέχεια περικόπτουν κατά 10%, τις ήδη χαμηλές αποδοχές τους!!

            Τα "λόγια του αέρα" και οι "εκθέσεις ιδεών" της νέας Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι σαφές ότι γίνονται για πολιτική κατανάλωση και δεν μπορούν να κρύψουν την αναλγησία, τη σκληρότητα και τη νέα βαρβαρότητα που περιμένει τον χώρο της εκπαίδευσης και την ελληνική κοινωνία.

            Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο μέτρο και να σταματήσει επιτέλους να αναζητά "ισοδύναμα" μέτρα στη παιδεία, η οποία δεν αντέχει εδώ και καιρό άλλη εξαθλίωση.

            Αιδώς Αργείοι...

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χαρτονομίσματα
Η επιστροφή των 500ευρων: Γιατί πληθαίνουν τα «μωβ» χαρτονομίσματα στην αγορά
Παραοικονομία, χρήματα που βγαίνουν από το «στρώμα» και μαζικές αγορές ακινήτων από ξένους επενδυτές τροφοδοτούν την αυξημένη κυκλοφορία μετρητών
Η επιστροφή των 500ευρων: Γιατί πληθαίνουν τα «μωβ» χαρτονομίσματα στην αγορά
Χορός
Ένας χρόνος… χαμένος για το πανεπιστημιακό τμήμα Χορού: Επείγουσα προειδοποίηση για την καθυστέρηση ίδρυσης
Συναγερμός στον χώρο του χορού: ΣΕΧΩΧΟ καταγγέλλει καθυστέρηση ενός έτους για το πανεπιστημιακό τμήμα
Ένας χρόνος… χαμένος για το πανεπιστημιακό τμήμα Χορού: Επείγουσα προειδοποίηση για την καθυστέρηση ίδρυσης