Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ελευσίνα  20/07/2015
Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
[email protected]

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ftiakste-laxanokipo-sto-mpalkoni-sas-03.jpg
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας
Έντονες αντιδράσεις για το πρόγραμμα δημιουργίας σχολικών λαχανόκηπων εν μέσω οικονομικής ασφυξίας στα σχολεία
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας