Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Θέμα: « Καταγγελία σε βάρος της Δ/νσης Εκπ/σης Π.Ε. Β΄Αθήνας από το Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου αναφορικά με το ζήτημα της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος συναδέλφων μας αυτό τον καιρό».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας αναφορικά με το ζήτημα της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος συναδέλφων μας αυτό τον καιρό. Πιο συγκεκριμένα αρκετοί συνάδελφοί μας τον τελευταίο καιρό  τελούν σε διαδικασίες διώξεων  κατόπιν ανυπόστατων καταγγελιών σε βάρος τους.

Τα παραπάνω συμβαίνουν την ίδια στιγμή που  από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ έχει  εξαγγελθεί η επικείμενη κατάργηση-αλλαγή των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου για τους δημοσίους υπαλλήλους. Παρόλα αυτά η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο στο ζήτημα της παραπομπής των συναδέλφων μας σε διαδικασίες διώξεων με βάση τις ισχύουσες διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου υιοθετώντας  και την παραμικρή αφορμή και καταγγελία σε βάρος των εκπ/κών.

Με τις ενέργειές τους αυτές ο Δ/ντής Εκπ/σης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, ο αναπληρωτής Δ/ντής Εκπ/σης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και οι σχ. Σύμβουλοι της περιοχής, αντί να προστατεύουν και να διαφυλάσσουν το παιδαγωγικό κλίμα και την ηρεμία των σχολικών μονάδων της περιοχής, συντελούν στη δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας στους εκπ/κούς και στις σχολικές μονάδες  με όποιες επιπτώσεις έχει αυτό στη λειτουργία των σχολείων της περιοχής μας.

Τους πληροφορούμε ότι η εποχή του φόβου, της αξιολόγησης- χειραγώγησης και της υποταγής στα κελεύσματα της εξουσίας των στελεχών εκπ/σης παρήλθε ανεπιστρεπτί χάρη στους αγώνες του κλάδου από τους οποίους οι συγκεκριμένοι κύριοι( Περ. Δ/ντές, Δ/ντές Δ/νσεων Π.Ε., Σχ. Σύμβουλοι) ήταν απόντες.

Καλούμε τη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και τα στελέχη εκπ/σης που υπηρετούν σε αυτήν να σταματήσουν τον αντιδημοκρατικό και αντιεκπαιδευτικό κατήφορο που έχουν πάρει σε ό,τι αφορά το ζήτημα των διώξεων σε βάρος εκπ/κών της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας.

Θεωρώντας ιδιαίτερα ανησυχητικό το φαινόμενο αυτό καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε να επιληφθεί του θέματος παρεμβαίνοντας άμεσα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες προς τις Δ/νσεις Π.Ε όλης της χώρας και ιδιαιτέρως στη  Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, ώστε να σταματήσει η ένταση του αυταρχισμού και η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος πολλών εκπ/κών σε όλη τη χώρα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Β΄Αθήνας πραγματοποιεί για όλα τα παραπάνω παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 9-3-2015 και ώρα 11.00 π.μ. στη Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.     Μαρούσι  7 – 3 – 2015    

         ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ            Αρ. Πρ.: 60

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                                           

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                                                        

Τηλ. & Fax: 210 8020788                                                                    

Πληροφ. Καββαδία Φ.                                                          

Email:[email protected]                                     

Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousisou.gr

    Προς: ΥΠΟΠΑΙΘ, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κο Τάσο Κουράκη,

   Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Κοιν.: Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας, Περιφεριακή Δ/νση Π.&Δ. Εκπ/σης Αττικής,

  Μέλη Συλλόγους μας

 

Κλείστε τα εισιτήριά σας με την AEGEAN εδώ -Επιλέξτε από και προς και δείτε πόσο κοστίζει

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

famellos
Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την γενοκτονία στην Γάζα
Μέσα από ανάρτησή του, τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη μπροστά στην κλιμάκωση της βίας
Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την γενοκτονία στην Γάζα
μπεν
Ακραία πρόκληση από τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ: Κρέμασε αφίσα με την ισοπεδωμένη Γάζα για να τη βλέπουν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι (Βίντεο)
Προκλητικό βίντεο σε Ισραηλινή φυλακή - Κύμα αντιδράσεων από οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης
Ακραία πρόκληση από τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ: Κρέμασε αφίσα με την ισοπεδωμένη Γάζα για να τη βλέπουν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι (Βίντεο)
malama
Σφοδρές αντιδράσεις για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τις νέες οργανικές θέσεις- Στη Βουλή το ζήτημα
Παραβίαση αξιοκρατίας στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών: Στη Βουλή το ζήτημα των νέων οργανικών θέσεων
Σφοδρές αντιδράσεις για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τις νέες οργανικές θέσεις- Στη Βουλή το ζήτημα