Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Θέμα: « Καταγγελία σε βάρος της Δ/νσης Εκπ/σης Π.Ε. Β΄Αθήνας από το Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου αναφορικά με το ζήτημα της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος συναδέλφων μας αυτό τον καιρό».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας αναφορικά με το ζήτημα της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος συναδέλφων μας αυτό τον καιρό. Πιο συγκεκριμένα αρκετοί συνάδελφοί μας τον τελευταίο καιρό  τελούν σε διαδικασίες διώξεων  κατόπιν ανυπόστατων καταγγελιών σε βάρος τους.

Τα παραπάνω συμβαίνουν την ίδια στιγμή που  από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ έχει  εξαγγελθεί η επικείμενη κατάργηση-αλλαγή των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου για τους δημοσίους υπαλλήλους. Παρόλα αυτά η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο στο ζήτημα της παραπομπής των συναδέλφων μας σε διαδικασίες διώξεων με βάση τις ισχύουσες διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου υιοθετώντας  και την παραμικρή αφορμή και καταγγελία σε βάρος των εκπ/κών.

Με τις ενέργειές τους αυτές ο Δ/ντής Εκπ/σης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, ο αναπληρωτής Δ/ντής Εκπ/σης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και οι σχ. Σύμβουλοι της περιοχής, αντί να προστατεύουν και να διαφυλάσσουν το παιδαγωγικό κλίμα και την ηρεμία των σχολικών μονάδων της περιοχής, συντελούν στη δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας στους εκπ/κούς και στις σχολικές μονάδες  με όποιες επιπτώσεις έχει αυτό στη λειτουργία των σχολείων της περιοχής μας.

Τους πληροφορούμε ότι η εποχή του φόβου, της αξιολόγησης- χειραγώγησης και της υποταγής στα κελεύσματα της εξουσίας των στελεχών εκπ/σης παρήλθε ανεπιστρεπτί χάρη στους αγώνες του κλάδου από τους οποίους οι συγκεκριμένοι κύριοι( Περ. Δ/ντές, Δ/ντές Δ/νσεων Π.Ε., Σχ. Σύμβουλοι) ήταν απόντες.

Καλούμε τη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και τα στελέχη εκπ/σης που υπηρετούν σε αυτήν να σταματήσουν τον αντιδημοκρατικό και αντιεκπαιδευτικό κατήφορο που έχουν πάρει σε ό,τι αφορά το ζήτημα των διώξεων σε βάρος εκπ/κών της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας.

Θεωρώντας ιδιαίτερα ανησυχητικό το φαινόμενο αυτό καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε να επιληφθεί του θέματος παρεμβαίνοντας άμεσα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες προς τις Δ/νσεις Π.Ε όλης της χώρας και ιδιαιτέρως στη  Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, ώστε να σταματήσει η ένταση του αυταρχισμού και η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος πολλών εκπ/κών σε όλη τη χώρα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Β΄Αθήνας πραγματοποιεί για όλα τα παραπάνω παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 9-3-2015 και ώρα 11.00 π.μ. στη Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.     Μαρούσι  7 – 3 – 2015

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ            Αρ. Πρ.: 60

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

Τηλ. & Fax: 210 8020788

Πληροφ. Καββαδία Φ.

Email:[email protected]

Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousisou.gr

Προς: ΥΠΟΠΑΙΘ, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κο Τάσο Κουράκη,

Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Κοιν.: Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας, Περιφεριακή Δ/νση Π.&Δ. Εκπ/σης Αττικής,

Μέλη Συλλόγους μας

Κλείστε τα εισιτήριά σας με την AEGEAN εδώ -Επιλέξτε από και προς και δείτε πόσο κοστίζει

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ