Συντάξεις 2027: Οι τρεις μεγάλες αλλαγές που έρχονται – Τι αλλάζει για 670.000 συνταξιούχους

Ανακοινώσεις 0

ΟΙΕΛΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΟΙΕΛΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

Αθήνα, 29/11/2014 

Αριθμ. Πρωτ: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Ένας νέος άνθρωπος δίνει σήμερα μάχη για τη ζωή του παλεύοντας για το αυτονόητο, το δικαίωμά του για πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της Παιδείας.

Νέα παιδιά μέσα σε αντίξοες συνθήκες, στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, κατόρθωσαν κάτι αξιέπαινο πετυχαίνοντας στις εισαγωγικές εξετάσεις για την ανώτατη εκπαίδευση. Για το κατόρθωμά τους αυτό απέσπασαν επαίνους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Ωστόσο σε μια πράξη πρωτοφανούς εκδικητικότητας και σκληρότητας η ελληνική πολιτεία αρνείται να τους χορηγήσει εκπαιδευτικές άδειες.

Ένας από αυτούς, ο Νίκος Ρωμανός, ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα που του παρέχει το Σύνταγμα για μόρφωση. Σήμερα, μετά από είκοσι ημέρες δοκιμασίας, οι δυνάμεις του σταδιακά τον εγκαταλείπουν και εκφράζονται από τους θεράποντες ιατρούς του φόβοι ακόμη και για τη ζωή του.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Θεωρούμε ότι η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίζει όσους παραβαίνουν το νόμο, ιδίως όταν αυτοί είναι νέοι άνθρωποι, με σκοπό τη διαπαιδαγώγηση και την ομαλή τους επανένταξη στην κοινωνία. Η άρνηση χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών κανέναν άλλο σκοπό δεν εξυπηρετεί από την οριστική περιθωριοποίησή τους και αποτελεί μια ακραία μορφή βίας που αναπόφευκτα θα απαντηθεί με ακόμη περισσότερη βία τροφοδοτώντας έναν ατέρμονο φαύλο κύκλο.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και δη των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, ώστε να χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές άδειες στους νέους φυλακισμένους. Το απαιτούν ο νομικός μας πολιτισμός και οι βασικές αρχές ανθρωπισμού που οφείλουν να διέπουν κάθε σύγχρονη, ευνομούμενη πολιτεία. Η εκπαίδευση είναι αγαθό για όλους και ουδείς δικαιούται να το στερεί από οιονδήποτε.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις