Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας θέλοντας:

 1.να συμβάλουμε, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, στην οικοδόμηση ενός ακόμη πλατύτερου και πιο μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος.
2.Να προωθήσουμε τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, την ανεκτικότητα μεταξύ όλων των καταπιεσμένων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής ή οποιασδήποτε ιδιαιτερότητας.

Προτρέπουμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του  3ο Αντιφασιστικού Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στις 4 και 5 Οκτώβρη στο πάρκο του Λιμενικού, ένα φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός της πόλης μας.

Οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, η κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, η επιστράτευση οποιουδήποτε κλάδου αποφασίσει η απλά σκεφτεί να απεργήσει, η ρατσιστική πρακτική ενάντια στους κοινωνικά αποκλεισμένους σκιαγραφούν την πραγματικότητα που βιώνουμε. 

Όσο συνεχίζονται οι ρατσιστικές και φασιστικές πολιτικές δυναμώνουμε τις φωνές που δεν ανέχονται τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. , τα πογκρόμ κατά των μεταναστών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη διαπόμπευση και δίωξη κάθε διαφορετικότητας. Βάζουμε φρένο στην καταπίεση και οργανώνουμε τη συλλογική αντίσταση.

Σαν εκπαιδευτικοί είμαστε σαφώς αντίθετοι στο ρατσισμό, το φασισμό, το νεοναζισμό.

Η Ιστορία έχει αποδείξει πολλές φορές, ότι όταν οι διακρίσεις, η ανισότητα και η μισαλλοδοξία αποκτήσουν ρίζες, μπορούν να καταστρέψουν τα ίδια τα θεμέλια των κοινωνιών, να περάσουν τα σύνορα και να μας δηλητηριάσουν. Οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να καταπολεμήσουμε τις στενές αντιλήψεις που γεννούν τις διακρίσεις και καλλιεργούν το μίσος.

Η παρουσία μας στο 3ο Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα είναι μια μεγάλη απάντηση στο ρατσισμό και το φασιστικό κίνδυνο. Να είμαστε όλοι εκεί.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ηλιόπουλος Κων/νος Ο Γεν. Γραμματέας

Γεωργιόπουλος Βασίλειος



A’ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Φρατζή 10 Καλαμάτα Τ.Κ. 24100
Site: www.aelmemess.blogspot.com
Email: [email protected]
    
                ΚΑΛΑΜΑΤΑ 23/09/2014
             ΠΡΟΣ:   ΜΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Γιατί η δυσκολία των θεμάτων δεν αλλάζει τον αριθμό των εισακτέων
Τι δείχνει η εμπειρία των τελευταίων ετών για τη σχέση μεταξύ δυσκολίας θεμάτων, επιδόσεων μαθητών και εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των...
Πανελλήνιες 2026: Γιατί η δυσκολία των θεμάτων δεν αλλάζει τον αριθμό των εισακτέων
μπατα
Ο έξυπνος τρόπος για να ξεχωρίζετε τις γεμάτες από τις άδειες μπαταρίες (Βίντεο)
Υπάρχει ένα απλό, φυσικό φαινόμενο που μπορεί να δώσει τη λύση σε δευτερόλεπτα, χωρίς τη χρήση πολύμετρου ή άλλων οργάνων
Ο έξυπνος τρόπος για να ξεχωρίζετε τις γεμάτες από τις άδειες μπαταρίες (Βίντεο)