ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/, mail: [email protected] Αθήνα 16.9.2014
Ανακοίνωση- συμπαράσταση στους δικαζόμενους αγωνιστές (Θεσσαλονίκη, 2 Οκτώβρη)
- Στη Θεσσαλονίκη ,στις 2 Οκτώβρη, δικάζονται για δεύτερη φορά, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών, ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός Θανάσης Αγαπητός, πρώην μέλος του Δ.Σ της ΔΟΕ και οι δημοτικοί υπάλληλοι και συνδικαλιστές Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυριατζόπουλος.
- Αν και αθωώθηκαν στην πρώτη δίκη, γιατί το δικαστήριο δέχθηκε ότι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία εναντίον του Γερμανού Υπουργού Εργασίας στη φιέστα που είχε οργανωθεί στην 3η Ελληνο-Γερμανική συνάντηση δημάρχων, η συγκυβέρνηση τους παραπέμπει πάλι σε δίκη, για να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης.
- Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ στέκεται στο πλευρό των δικαζόμενων αγωνιστών, καταδικάζει τη στοχοποίηση των εργατικών και συνδικαλιστικών αγώνων και απαιτούμε την άμεση παύση της πολιτικής τους δίωξης.
Από το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ