Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

Παίρνουν τους δασκάλους από τα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών ΕΑΕΠ για να καλύψουν μέρος των χιλιάδων κενών στην πρωινή ζώνη των Δημοτικών Σχολείων!
 

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ! ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ! ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Το Υπουργείο Παιδείας, με την εγκύκλιο 137359/Γ1/2-9-2014, μετακινεί τους δασκάλους από τα 1350 Ολοήμερα Δημοτικά ΕΑΕΠ (με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα) για να καλύψει, όπως όπως, μέρος από τα χιλιάδες κενά που δημιουργεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα, κλείνουν τμήματα και μετακινούνται δάσκαλοι και στα κλασικά ολοήμερα, αφού, με βάση την ίδια εγκύκλιο, επιτρέπεται να μείνει μόνο ένας δάσκαλος σ' αυτά από δύο, τρεις και τέσσερις δασκάλους που υπάρχουν σήμερα.

Με την εγκύκλιο αυτή, η κυβέρνηση, όπως έκανε και πέρυσι, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στις λαϊκές οικογένειες που αναγκάζονται να αφήσουν το παιδί τους στο ολοήμερο σχολείο, ενώ ταυτόχρονα χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Τα παιδιά των οικογενειών αυτών δε θα βοηθιούνται στη μελέτη τους στα ολοήμερα τμήματα των 1350 Δημοτικών ΕΑΕΠ, εφόσον δάσκαλος δεν θα υπάρχει πλέον σ' αυτά, κι αυτό σε μια περίοδο που οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο των γονιών τους τούς αναγκάζουν να μένουν πολλές ώρες έξω από το σπίτι. Αυτό είναι το πολυδιαφημισμένο "νέο" σχολείο με τον εύηχο τίτλο "πρώτα ο μαθητής"! Παιδιά αβοήθητα, στοιβαγμένα σε πολυπληθή τμήματα, σχολεία και μαθητές χωρίς δασκάλους!

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναγκάζει 1350 και πλέον δασκάλους να μετακινηθούν, πιθανόν και σε άλλες περιοχές, για να καλύψουν κενά στην πρωινή ζώνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή τους κατάσταση σε μια περίοδο που έχουν πληγεί εργασιακά και οικονομικά. Με ανάλογη εγκύκλιο πέρυσι μετακινήθηκαν δάσκαλοι στην Αττική από το Μαρούσι στη Νέα Πέραμο!

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, τους Συλλόγους Διδασκόντων, τον κάθε εκπ/κό, από κοινού με τους γονιούς και τους άλλους εργαζόμενους, να καταγγείλουν τη νέα επίθεση.

Με πορείες και παραστάσεις, σε διευθύνσεις και περιφέρειες, να απαιτήσουμε να αποσυρθεί η εγκύκλιος και να διεκδικήσουμε:

·        Να μην κλείσει κανένα τμήμα, πρωινό ή ολοήμερο.

·        Να μη μετακινηθεί κανένας δάσκαλος.

·        Να γίνουν τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα των χιλιάδων συμβασιούχων που δουλεύουν στην εκπαίδευση.

·        Απαιτούμε 15 μαθητές ανά τμήμα στο νηπιαγωγείο και στις Α και Β τάξεις του δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

3 Σεπτέμβρη 2014

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σάλο προκάλεσε η τηλεοπτική τοποθέτηση του δημοσιογράφου Μάνου Βουλαρίνου το βράδυ της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία στην Ηλιούπολη για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα
Προκλητικός Βουλαρίνος: «Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη» (Βίντεο)
Επιτέθηκε με πρωτοφανή σκαιότητα στον Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη για να κάνει αποτυχημένο χιούμορ
Προκλητικός Βουλαρίνος: «Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη» (Βίντεο)
ανακυκλωση
Το Β1 του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας φορά τα «πράσινα» και κάνει πρωταθλητισμό στην ανακύκλωση
Η περσινή συμμετοχή του σχολείου στον 1ο Μεγάλο εκπαιδευτικό  διαγωνισμό  ανακύκλωσης σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων  άφησε ισχυρό αποτύπωμα, καθώς...
Το Β1 του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας φορά τα «πράσινα» και κάνει πρωταθλητισμό στην ανακύκλωση