Thumbnail
Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ  

Θεσσαλονίκη  1-9-2014

Κορομηλά 51

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622 

[email protected]

Επιστολή προς το διευθυντή Δ.Δ.Ε.Ανατ.Θες\νίκης για τις επικείμενες  συγχωνεύεις των σχολικών μονάδων που ανήκουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Κύριε δ/ντη της Δ.Δ.Ε Ανατ. Θεσσαλονίκης,

 Mε αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των νέων καθηκόντων σας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε  για τις επικείμενες  συγχωνεύεις των σχολικών μονάδων που ανήκουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως γνωρίζετε, με καθυστέρηση τριών μηνών (αναρτήθηκε ως  σχέδιο απόφασης από τον Μαιο στο διαδίκτυο) υπογράφηκε από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας η απόφαση που αφορά συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων της Δ.Ε,  κατακαλόκαιρο και με τα σχολεία κλειστά!!! (αρ.αποφ. 117393/27-07-2014)

Η απόφαση αυτή όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό της μέρος,  αντί να λαμβάνει υπόψη την απόφαση του Δημ. Συμβούλιου Θεσσαλονίκης (όπως κάνει σχεδόν σ’ όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις των άλλων Δήμων) στηρίζεται αποκλειστικά στην εισηγητική έκθεση (27606α/22-11-2013) της Δ.Δ.Ε Ανατολ. Θες/νικης .  Φυσικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Θες/νικης (Δεκ. 2013) ήταν αρνητική στην εισηγητική έκθεση της Δ.Δ.Ε  Αν. Θες/νικης για όλες τις σχολικές μονάδες  που ανήκαν σ’αυτόν.  Συγκεκριμένα ζητούσε την αναβολή των συγχωνεύσεων για ένα χρόνο .  Δεν πήρε επίσης υπόψη η απόφαση, ούτε την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Δ/ντη Κεντρικής Μακεδονίας η οποία όπως γνωρίζετε ήταν και αυτή αρνητική (σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον ίδιο τον κ. Καρατάσιο).

Δύο εργάσιμες μερες λοιπόν πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχει γίνει καμιά προετοιμασία από τα ενδιαφερόμενα σχολεία για τις μετακινήσεις αυτές, με τις εγγραφές και τις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτέμβρη  να «τρέχουν»’ από την πρώτη μέρα, είναι πρακτικά αδύνατον να υλοποιηθεί η παραπάνω υπ. απόφαση. Πολύ περισσότερο όσον αφορά την περίπτωση  του 1ου με το 9ο ΕΠΑΛ, που συγχωνεύονται και τα αντίστοιχα Εργαστηριακά Κέντρα  2ο και 9ο ΕΚ( πρωην ΣΕΚ) και που φυσικά αυτό σημαίνει και μετακίνηση εργαστηριακού εξοπλισμού!!! Εκτός  αν ο εξοπλισμός αυτός δεν μετακινηθεί και ουσιαστικά αχρηστευτεί!    Να σημειωθεί επίσης ότι επειδή και στα δύο κτήρια (και της Μοναστηρίου αλλά και του Δημόκριτου ) το μέγεθος των εργαστηριακών αιθουσών είναι πολύ μικρότερο  από αυτό των αντίστοιχων προδιαγραφών όπως είναι φυσικό δεν ΄΄χωράνε ‘’  επιπλέον εξοπλισμό .  Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι το βασικό επιχείρημα για τη συγχώνευση του 1ου με το 9ο ΕΠΑΛ και του 9ου με το 2ο ΕΚ στην εισηγητική έκθεση ήταν  ότι  με την συγχώνευση αυτή το δημόσιο  θα ‘’γλίτωνε’’ το μίσθωμα του κτηρίου, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, γιατί παραμένει στον Δημόκριτο το ΙΕΚ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά κυρίως γιατί καμία συγχώνευση δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα των σχολείων , απεναντίας δημιουργεί πολλά περισσότερα (οι θέσεις της ΟΛΜΕ  και των ΕΛΜΕ-Θ στο θέμα αυτό σας είναι γνωστές ) Θεωρούμε ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν τώρα αυτές οι συγχωνεύσεις,

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙTE TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  TΡΑΝΟΣ               ΓΙΑΝΝΗΣ      ΛΑΘΗΡΑΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Νέο μάθημα στο Λύκειο από το νέο έτος - Ποιο είναι

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νετανιάχου
Εξοργιστική δήλωση Νετανιάχου: «Όλοι πληρώνουμε ένα προσωπικό κόστος, εμείς ακυρώσαμε δεύτερη φορά τον γάμο του γιου μας»
Μπροστά στα χαλάσματα ενός νοσοκομείου στην Μπερ Σεβά, με φόντο τη φρίκη του πολέμου, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να εκφράσει τη λύπη του για...
Εξοργιστική δήλωση Νετανιάχου: «Όλοι πληρώνουμε ένα προσωπικό κόστος, εμείς ακυρώσαμε δεύτερη φορά τον γάμο του γιου μας»
Τελετή αναγόρευσης
Πανεπιστήμιο Πατρών: Τελετή αναγόρευσης της Sharynne McLeod σε επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Λογοθεραπείας
Τελετή αναγόρευσης της Sharynne McLeod σε επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστήμιο Πατρών: Τελετή αναγόρευσης της Sharynne McLeod σε επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Λογοθεραπείας
eidiki_agogi.jpg
Πίνακες εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής: Έκτακτη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ- Παρατείνονται οι αιτήσεις
Παράταση στις αιτήσεις για τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2025, 2ΕΑ/2025 και 3ΕΑ/2025 – Μέχρι τις 20:00 σήμερα
Πίνακες εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής: Έκτακτη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ- Παρατείνονται οι αιτήσεις
xeiropedes
Ζητούσε τα δεδουλευμένα του και τον πέρασαν για εγκληματία - Όταν η αστυνομία φυλάει τα συμφέροντα της εργοδοσίας
Απλήρωτοι, διωκόμενοι, στο εδώλιο: Το νέο πρόσωπο της “δικαιοσύνης”
Ζητούσε τα δεδουλευμένα του και τον πέρασαν για εγκληματία - Όταν η αστυνομία φυλάει τα συμφέροντα της εργοδοσίας