Thumbnail
Δημοκρατική συνεργασία εκπαιδευτικών ΠΕ

Αθήνα 17/07/2014

                                                Α ν α κ ο ί ν ω σ η

για  τις προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής και την εντοπιότητα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Με αφορμή συζητήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα, στο Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την τροπολογία που θα κατατεθεί για ψήφιση ως προς τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής και την εντοπιότητα, η Δημοκρατική Συνεργασία επισημαίνει τα εξής:

1 . Ο τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτών, τόσο της Γενικής όσο και της Ειδικής Αγωγής πρέπει να είναι ενιαίος. Γι αυτό και καμιά οπισθοχώρηση δεν μπορεί να γίνει στην πρόταξη του βασικού πτυχίου σε ό,τι αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, κάτι που στη Γενική Αγωγή ισχύει από τότε που υπάρχει ο θεσμός του αναπληρωτή. Εξάλλου αυτή είναι και η θέση της ΔΟΕ , όπως εκφράστηκε με επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Οι στρεβλώσεις του Ν3699/08 σε ό,τι αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών δεν μπορούν να συνεχίζονται, γι αυτό και υπάρχει άμεση ανάγκη ψήφισης της σχετικής τροπολογίας, όπως ακριβώς ήταν στο νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής.

2. Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για πιθανή πρόταξη στις προσλήψεις αναπληρωτών όσων έχουν εντοπιότητα από συγκεκριμένες περιοχές, δηλώνουμε πως διαφωνούμε κάθετα γιατί αυτό καταστρατηγεί ευθέως τους πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών. Οι ακριτικές περιοχές δεν έχουν πρόβλημα επειδή δεν τις δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά γιατί τέσσερα χρόνια τώρα δεν γίνονται μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, παρά τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν. Αντί ,λοιπόν ,ο Υπουργός Παιδείας να κάνει δηλώσεις περί "εντοπιότητας" ας φροντίσει να εξασφαλίσει έγκαιρα, ΤΩΡΑ, πιστώσεις για κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς και όλων των λειτουργικών με πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών.

Τέλος, καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα και για τα δυο θέματα που αφορούν χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας και να στηρίξει τις θέσεις του κλάδου, τόσο για την ειδική αγωγή ,όσο και για την εντοπιότητα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τουαλέτα
Μια φυσική λύση για άλατα και βρωμιές για να εξαφανίσεις τα άλατα από την τουαλέτα
Το καθιστά ιδανικό για την απομάκρυνση των αλάτων και της μούχλας που συχνά δημιουργούνται στη λεκάνη της τουαλέτας
Μια φυσική λύση για άλατα και βρωμιές για να εξαφανίσεις τα άλατα από την τουαλέτα
ελεμ
Πειραιάς: Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε κινητοποίηση αύριο στη ΔΙΔΕ ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων
Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων
Πειραιάς: Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε κινητοποίηση αύριο στη ΔΙΔΕ ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων