Thumbnail
παραιτήσεις διευθυντών

Ηράκλειο: 742014

Επιστολή παραίτησης του Διευθυντή του 2ου Ε.Κ. Ηρακλείου

Ανέλαβα στις 18/8/2011 ως Διευθυντής στο 2ο ΕΚ Ηρακλείου μετά από την αξιοκρατική επιλογή μου, μέσα από αξιολογικούς πίνακες των υποψηφίων Διευθυντών. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να δώσω μια Ευρωπαϊκή προοπτική στην ποιότητα παροχής εκπαίδευσης στο σχολείο μου μέσα από σύγχρονα εργαστήρια, τους ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς του, καθώς και με τη συμμετοχή μου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχοντας φέρει εις πέρας με επιτυχία πλήθος ομιλιών, σεμιναρίων,  ενδοσχολικών επιμορφώσεων και δράσεων, το σχολείο θέλω να πιστεύω ότι έδωσε το στίγμα του στην εκπαίδευση του Ηρακλείου με τα μέσα που διέθετε και με πολλή προσωπική εργασία απ’ όλους μας.

Σε χρόνους εκτός της διδακτικής διαδικασίας οργανώθηκαν οι εκθέσεις του μηχανισμού των Αντικυθήρων, των Τηλεπικοινωνιών από τη Μινωική εποχή μέχρι σήμερα.

Έγιναν ανοικτές ομιλίες με επιφανείς επιστήμονες όπως του καθηγητή Πανεπιστημίου Κου Ξενοφώντα Μουσά, του Ακαδημαϊκού και καθηγητή Πανεπιστημίου Κου Θεοδόση Τάσιου, των λογοτεχνών Τεύκρου Μιχαηλίδη και Σώτης Τριανταφύλλου και άλλων Πανεπιστημιακών δασκάλων (Παπάνης Ευστράτιος επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γαρεφαλάκης Θεόδουλος επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης), καταξιωμένων επιστημόνων (Δρ. Χατζάκης, Δρ. Σανιδάς, Δρ Μπαρμπουνάκης, Δρ. Φασουλάς κ.α.) και Σχολικών Συμβούλων. Πριν τεθεί το θέμα της αυτοαξιολόγησης εκπόνησα με τους συνεργάτες εκπαιδευτικούς του σχολείου μου όλα τα παραπάνω, προσβλέποντας στην καταξίωση του σχολείου αλλά και του εκπαιδευτικού μας συστήματος, μη φειδόμενος χρόνου και χρημάτων πολλές φορές.

Ενώ υπήρχαν αυξημένες διδακτικές ανάγκες λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, πέρυσι το καλοκαίρι με απόφαση του ΥΠΑΙΘ για διαθεσιμότητες, από 54 άτομα μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού μείναμε λιγότεροι από τους μισούς (24 άτομα). Παρ’ όλα αυτά, μαζεύοντας τις δυνάμεις μας, συνεχίσαμε το εκπαιδευτικό μας έργο χωρίς να υποβαθμίσουμε την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιώνμαθημάτων στους μαθητές μας. Επίσης συνεχίσαμε τις δράσεις εξωστρέφειας και επικοινωνίας με το ευρύ κοινό, με εκδήλωση του καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά και ενδοσχολικές επιμορφώσεις και σεμινάρια.

Μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες στις οποίες συμμετείχε η πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μου, εντέλλομαι τώρα ως Διευθυντής να κάνω Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου (ΑΕΕ) και όπως μας αναφέρθηκε σε συνάντηση των Διευθυντών στις 31/3/2014ατομική

αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Πέραν του ότι η διαδικασία αυτή συναντά την αντίδραση της πλειοψηφίας του κλάδου, θεωρώ ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου το οποίο διευθύνω έχουν υπερβεί εαυτούς στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και θα είναι άδικο να καταταγούν σε λίστες που πιθανώς θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητες. 

Τα προαναφερθέντα μου δημιούργησαν συνειδησιακό πρόβλημα, διότι αυτή τη στιγμή καλούμαι ως Διευθυντής να συμβάλλω στην περαιτέρω συρρίκνωση ενός σχολείου το οποίο έχει πασχίσει να επιδείξει αριστεία.

Οδηγούμαι στην παραίτηση μου από Διευθυντής διότι δεν επιθυμώ να δώσω διοικητική εντολή για σύσταση ομάδων ΑΕΕ (πράγμα που αντίκειται και στη βούληση του συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου μου με τους οποίους έχω συνεργαστεί για όλα τα παραπάνω). Θεωρώ καταχρηστικό και υπεράνω των δυνάμεων μου, να οδηγήσω κάποιους από τους ικανούς και αναγκαίους συναδέλφους που το υπηρετούν σε στασιμότητα, διαθεσιμότητα ή και απόλυση. Για όλους τους παραπάνω λόγους παραιτούμαι αφού δεν επιθυμώ να πράξω κάτι που είναι αντίθετο στις αρχές μου και στα πιστεύω μου για την εκπαίδευση.

Γεωργακάκης Ιωάννης

Διευθυντής 2ου ΕΚ Ηρακλείου

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα