Thumbnail
παραιτήσεις διευθυντών

Ηράκλειο: 742014

Επιστολή παραίτησης του Διευθυντή του 2ου Ε.Κ. Ηρακλείου

Ανέλαβα στις 18/8/2011 ως Διευθυντής στο 2ο ΕΚ Ηρακλείου μετά από την αξιοκρατική επιλογή μου, μέσα από αξιολογικούς πίνακες των υποψηφίων Διευθυντών. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να δώσω μια Ευρωπαϊκή προοπτική στην ποιότητα παροχής εκπαίδευσης στο σχολείο μου μέσα από σύγχρονα εργαστήρια, τους ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς του, καθώς και με τη συμμετοχή μου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχοντας φέρει εις πέρας με επιτυχία πλήθος ομιλιών, σεμιναρίων,  ενδοσχολικών επιμορφώσεων και δράσεων, το σχολείο θέλω να πιστεύω ότι έδωσε το στίγμα του στην εκπαίδευση του Ηρακλείου με τα μέσα που διέθετε και με πολλή προσωπική εργασία απ’ όλους μας.

Σε χρόνους εκτός της διδακτικής διαδικασίας οργανώθηκαν οι εκθέσεις του μηχανισμού των Αντικυθήρων, των Τηλεπικοινωνιών από τη Μινωική εποχή μέχρι σήμερα.

Έγιναν ανοικτές ομιλίες με επιφανείς επιστήμονες όπως του καθηγητή Πανεπιστημίου Κου Ξενοφώντα Μουσά, του Ακαδημαϊκού και καθηγητή Πανεπιστημίου Κου Θεοδόση Τάσιου, των λογοτεχνών Τεύκρου Μιχαηλίδη και Σώτης Τριανταφύλλου και άλλων Πανεπιστημιακών δασκάλων (Παπάνης Ευστράτιος επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γαρεφαλάκης Θεόδουλος επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης), καταξιωμένων επιστημόνων (Δρ. Χατζάκης, Δρ. Σανιδάς, Δρ Μπαρμπουνάκης, Δρ. Φασουλάς κ.α.) και Σχολικών Συμβούλων. Πριν τεθεί το θέμα της αυτοαξιολόγησης εκπόνησα με τους συνεργάτες εκπαιδευτικούς του σχολείου μου όλα τα παραπάνω, προσβλέποντας στην καταξίωση του σχολείου αλλά και του εκπαιδευτικού μας συστήματος, μη φειδόμενος χρόνου και χρημάτων πολλές φορές.

Ενώ υπήρχαν αυξημένες διδακτικές ανάγκες λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, πέρυσι το καλοκαίρι με απόφαση του ΥΠΑΙΘ για διαθεσιμότητες, από 54 άτομα μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού μείναμε λιγότεροι από τους μισούς (24 άτομα). Παρ’ όλα αυτά, μαζεύοντας τις δυνάμεις μας, συνεχίσαμε το εκπαιδευτικό μας έργο χωρίς να υποβαθμίσουμε την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιώνμαθημάτων στους μαθητές μας. Επίσης συνεχίσαμε τις δράσεις εξωστρέφειας και επικοινωνίας με το ευρύ κοινό, με εκδήλωση του καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά και ενδοσχολικές επιμορφώσεις και σεμινάρια.

Μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες στις οποίες συμμετείχε η πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μου, εντέλλομαι τώρα ως Διευθυντής να κάνω Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου (ΑΕΕ) και όπως μας αναφέρθηκε σε συνάντηση των Διευθυντών στις 31/3/2014ατομική

αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Πέραν του ότι η διαδικασία αυτή συναντά την αντίδραση της πλειοψηφίας του κλάδου, θεωρώ ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου το οποίο διευθύνω έχουν υπερβεί εαυτούς στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και θα είναι άδικο να καταταγούν σε λίστες που πιθανώς θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητες. 

Τα προαναφερθέντα μου δημιούργησαν συνειδησιακό πρόβλημα, διότι αυτή τη στιγμή καλούμαι ως Διευθυντής να συμβάλλω στην περαιτέρω συρρίκνωση ενός σχολείου το οποίο έχει πασχίσει να επιδείξει αριστεία.

Οδηγούμαι στην παραίτηση μου από Διευθυντής διότι δεν επιθυμώ να δώσω διοικητική εντολή για σύσταση ομάδων ΑΕΕ (πράγμα που αντίκειται και στη βούληση του συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου μου με τους οποίους έχω συνεργαστεί για όλα τα παραπάνω). Θεωρώ καταχρηστικό και υπεράνω των δυνάμεων μου, να οδηγήσω κάποιους από τους ικανούς και αναγκαίους συναδέλφους που το υπηρετούν σε στασιμότητα, διαθεσιμότητα ή και απόλυση. Για όλους τους παραπάνω λόγους παραιτούμαι αφού δεν επιθυμώ να πράξω κάτι που είναι αντίθετο στις αρχές μου και στα πιστεύω μου για την εκπαίδευση.

Γεωργακάκης Ιωάννης

Διευθυντής 2ου ΕΚ Ηρακλείου

 

 
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

διαγωνισμος ΑΣΕΠ εκπαιδευτικοί
ΑΣΕΠ: 5124 μόνιμοι διορισμοί πτυχιούχων ΑΕΙ - ΤΕΙ με αιτήσεις ως 20 Δεκέμβρη
Έτσι θα γίνουν 5124 μόνιμοι διορισμοί σε όλο το δημόσιο τους επόμενους μήνες! Κάντε αίτηση στον ΑΣΕΠ έως τις 20 Δεκεμβρίου και πετύχετε πάνω από 55%...
ΑΣΕΠ: 5124 μόνιμοι διορισμοί πτυχιούχων ΑΕΙ - ΤΕΙ με αιτήσεις ως 20 Δεκέμβρη
Γεώργιος Κόσυβας
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής
ΠΔΕ Αττικής: Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής