Thumbnail
παραιτήσεις διευθυντών

Ηράκλειο: 742014

Επιστολή παραίτησης του Διευθυντή του 2ου Ε.Κ. Ηρακλείου

Ανέλαβα στις 18/8/2011 ως Διευθυντής στο 2ο ΕΚ Ηρακλείου μετά από την αξιοκρατική επιλογή μου, μέσα από αξιολογικούς πίνακες των υποψηφίων Διευθυντών. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να δώσω μια Ευρωπαϊκή προοπτική στην ποιότητα παροχής εκπαίδευσης στο σχολείο μου μέσα από σύγχρονα εργαστήρια, τους ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς του, καθώς και με τη συμμετοχή μου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχοντας φέρει εις πέρας με επιτυχία πλήθος ομιλιών, σεμιναρίων,  ενδοσχολικών επιμορφώσεων και δράσεων, το σχολείο θέλω να πιστεύω ότι έδωσε το στίγμα του στην εκπαίδευση του Ηρακλείου με τα μέσα που διέθετε και με πολλή προσωπική εργασία απ’ όλους μας.

Σε χρόνους εκτός της διδακτικής διαδικασίας οργανώθηκαν οι εκθέσεις του μηχανισμού των Αντικυθήρων, των Τηλεπικοινωνιών από τη Μινωική εποχή μέχρι σήμερα.

Έγιναν ανοικτές ομιλίες με επιφανείς επιστήμονες όπως του καθηγητή Πανεπιστημίου Κου Ξενοφώντα Μουσά, του Ακαδημαϊκού και καθηγητή Πανεπιστημίου Κου Θεοδόση Τάσιου, των λογοτεχνών Τεύκρου Μιχαηλίδη και Σώτης Τριανταφύλλου και άλλων Πανεπιστημιακών δασκάλων (Παπάνης Ευστράτιος επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γαρεφαλάκης Θεόδουλος επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης), καταξιωμένων επιστημόνων (Δρ. Χατζάκης, Δρ. Σανιδάς, Δρ Μπαρμπουνάκης, Δρ. Φασουλάς κ.α.) και Σχολικών Συμβούλων. Πριν τεθεί το θέμα της αυτοαξιολόγησης εκπόνησα με τους συνεργάτες εκπαιδευτικούς του σχολείου μου όλα τα παραπάνω, προσβλέποντας στην καταξίωση του σχολείου αλλά και του εκπαιδευτικού μας συστήματος, μη φειδόμενος χρόνου και χρημάτων πολλές φορές.

Ενώ υπήρχαν αυξημένες διδακτικές ανάγκες λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, πέρυσι το καλοκαίρι με απόφαση του ΥΠΑΙΘ για διαθεσιμότητες, από 54 άτομα μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού μείναμε λιγότεροι από τους μισούς (24 άτομα). Παρ’ όλα αυτά, μαζεύοντας τις δυνάμεις μας, συνεχίσαμε το εκπαιδευτικό μας έργο χωρίς να υποβαθμίσουμε την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιώνμαθημάτων στους μαθητές μας. Επίσης συνεχίσαμε τις δράσεις εξωστρέφειας και επικοινωνίας με το ευρύ κοινό, με εκδήλωση του καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά και ενδοσχολικές επιμορφώσεις και σεμινάρια.

Μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες στις οποίες συμμετείχε η πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μου, εντέλλομαι τώρα ως Διευθυντής να κάνω Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου (ΑΕΕ) και όπως μας αναφέρθηκε σε συνάντηση των Διευθυντών στις 31/3/2014ατομική

αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Πέραν του ότι η διαδικασία αυτή συναντά την αντίδραση της πλειοψηφίας του κλάδου, θεωρώ ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου το οποίο διευθύνω έχουν υπερβεί εαυτούς στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και θα είναι άδικο να καταταγούν σε λίστες που πιθανώς θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητες. 

Τα προαναφερθέντα μου δημιούργησαν συνειδησιακό πρόβλημα, διότι αυτή τη στιγμή καλούμαι ως Διευθυντής να συμβάλλω στην περαιτέρω συρρίκνωση ενός σχολείου το οποίο έχει πασχίσει να επιδείξει αριστεία.

Οδηγούμαι στην παραίτηση μου από Διευθυντής διότι δεν επιθυμώ να δώσω διοικητική εντολή για σύσταση ομάδων ΑΕΕ (πράγμα που αντίκειται και στη βούληση του συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου μου με τους οποίους έχω συνεργαστεί για όλα τα παραπάνω). Θεωρώ καταχρηστικό και υπεράνω των δυνάμεων μου, να οδηγήσω κάποιους από τους ικανούς και αναγκαίους συναδέλφους που το υπηρετούν σε στασιμότητα, διαθεσιμότητα ή και απόλυση. Για όλους τους παραπάνω λόγους παραιτούμαι αφού δεν επιθυμώ να πράξω κάτι που είναι αντίθετο στις αρχές μου και στα πιστεύω μου για την εκπαίδευση.

Γεωργακάκης Ιωάννης

Διευθυντής 2ου ΕΚ Ηρακλείου

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

doc_20121129_1027943_adedy.jpg
ΑΔΕΔΥ: Γνωμοδότηση για την απεργία-αποχή από την στοχοθεσία
Αποστολή γνωμοδοτικού σημειώματος για ζητήματα σχετικά με την προκηρυγμένη «απεργία – αποχή» από την «στοχοθεσία – αξιολόγηση» Ν.4940/2022
ΑΔΕΔΥ: Γνωμοδότηση για την απεργία-αποχή από την στοχοθεσία
vivlia
Σχολικά βιβλία: Πώς μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα επεξεργαστείτε
Aν στα βιβλία μιας τάξης επιλέξουμε «διδακτικά πακέτα βιβλία pdf» μπορούμε να κατεβάσουμε τα βιβλία σε μορφή αρχείων PDF. Η λύση αυτή δε δίνει...
Σχολικά βιβλία: Πώς μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα επεξεργαστείτε
κουγιας αργος
Αναταραχή στο 'Αργος: Διευθύντρια Λυκείου καλεί τον Κούγια να μιλήσει για την ... Ημέρα της γυναίκας!
Βρήκαν το πλέον αρμόδιο πρόσωπο να μιλήσει για το νόημα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας
Αναταραχή στο 'Αργος: Διευθύντρια Λυκείου καλεί τον Κούγια να μιλήσει για την ... Ημέρα της γυναίκας!
δασκάλα.jpg
Τι σημαίνει αναλώσιμος εργαζόμενος; Ρωτήστε την εκπαιδευτικό που Φλεβάρη μήνα μετακινούν 20χλμ μακριά!
Το υβρίδιο του εκπαιδευτικού «βαλίτσα» υπό διαρκή μετακόμιση και αλλαγή «περιβάλλοντος». Εκτός από τη φυσική εξόντωση και την οικονομική εξαθλίωση,...
Τι σημαίνει αναλώσιμος εργαζόμενος; Ρωτήστε την εκπαιδευτικό που Φλεβάρη μήνα μετακινούν 20χλμ μακριά!