Thumbnail
Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για την δίωξη που δέχεται ύστερα από αίτημα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Για μια ακόμη φορά ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση - Ετοιμάζονται να διώξουν την ΟΙΕΛΕ για την ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το συνέδριο των σχολαρχών μετά από αίτημα της Ελληνοαμαρερικάνικης Ένωσης!

Σε μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή στα χρονικά της λειτουργίας της Ομοσπονδίας προχώρησαν ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών και η ΓΑΔΑ που, παραγνωρίζοντας ότι η ειρηνική διαμαρτυρία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, έχουν διατάξει προκαταρκτική έρευνα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΙΕΛΕ έξω από το κτήριο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης όπου φιλοξενούνταν το συνέδριο του ΣΙΕΙΕ. Θυμίζουμε ότι οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας ένα πανό βρίσκονταν συγκεντρωμένοι ειρηνικά στο πεζοδρόμιο χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία ή την είσοδο όσων προσέρχονταν για το συνέδριο και μοίραζαν φυλλάδια στους διερχόμενους, ενώ αντιθέτως, όπως αποδεικνύεται από βιντεοσκοπημένο και φωτογραφικό υλικό που θα κατατεθεί, «φουσκωτοί» της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης απωθούσαν συνεχώς ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ενώ δεν τους επέτρεψαν καν να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο συνέδριο.

Είναι, επίσης, αξιοπερίεργο ότι, ενώ αυτές οι διαδικασίες συνήθως απαιτούν σημαντικό χρόνο διεκπεραίωσης, η κλήτευση μελών της ΟΙΕΛΕ να δώσουν «έγγραφες εξηγήσεις» για τη συγκέντρωση έγινε μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες! Προφανώς κάποιοι υψηλά ιστάμενοι πιέζουν για να ξεκινήσουν διώξεις κατά της ΟΙΕΛΕ και των στελεχών της, ώστε να τρομοκρατηθούμε και να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Πλανώνται πλάνην οικτράν.

Τη δίωξη της ΟΙΕΛΕ φέρεται να έχει παραγγείλει ο CEO (sic) της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης κ. Λ. Κόσκος. Ποιος είναι όμως ο κ. Κόσκος; Είναι ο αρχιτέκτονας πίσω από τον εργασιακό «παράδεισο» για δεκάδες συναδέλφους μας που εργάζονται στην Ένωση. Υπάρχει, άραγε, σωματείο εργαζόμενων εκεί; Ποιος και με τι μεθοδεύσεις το διέλυσε; Οι εκπαιδευτικοί εργάζονται βάσει συλλογικής σύμβασης ή αμείβονται με βάση ατομικές συμβάσεις εξαθλίωσης;

Ο άνθρωπος αυτός, προφανώς και με τις ευλογίες του γνωστού επιχειρηματικού κύκλου που λειτουργεί στην ιδιωτική εκπαίδευση, έβαλε στόχο την ΟΙΕΛΕ. Όσο όμως κι αν λυσσομανούν συγκεκριμένα συμφέροντα, ώστε να διαλυθεί η συνδικαλιστική εκπροσώπηση στον κλάδο και να μπορέσουν απερίσπαστοι να επιδοθούν στην πλήρη διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, θα αποτύχουν. Το μικρό  Μπαγκλαντές που προσπαθούν να στήσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα εγκαθιδρυθεί. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και της ΟΙΕΛΕ θα σταθούν εμπόδιο στην επέλαση αχαλίνωτων συμφερόντων στο χώρο της εκπαίδευσης και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σταμ
«Καμία ποινή δεν μπορεί να μας εμποδίσει»: Η απάντηση φαντάρου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση επειδή στήριξε τους αγρότες
Ποινή σε φαντάρο που στήριξε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών - Καταγγελία της ΚΝΕ για αυταρχισμό
«Καμία ποινή δεν μπορεί να μας εμποδίσει»: Η απάντηση φαντάρου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση επειδή στήριξε τους αγρότες
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης
Πρόεδρος της ομάδας εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χαίρομαι γιατί επικεφαλής της είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Μιχάλης Σφακιανάκης, τον οποίο ευχαριστώ για...
Πρόεδρος της ομάδας εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινά ο Εθνικός Διάλογος για το Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο
9 μήνες διαλόγου χωρίς αιφνιδιασμό στην Παιδεία - Τι ανακοινώνεται σήμερα
Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινά ο Εθνικός Διάλογος για το Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο