Thumbnail
Παραθέτουμε παρακάτω την αυτούσια ανακοίνωση στήριξης του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΜΕ Κιλκίς η οποία καταγγέλλει αυταρχική συμπεριφορά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δελτίο τύπου

Απόλυτη στήριξη προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΜΕ Κιλκίς η οποία καταγγέλλει αυταρχική συμπεριφορά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αντιδρώντας στην απαίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, να ζητήσει από τον Σύλλογο Διδασκόντων τα πρακτικά συνεδρίασης, σχετικά με το θέμα της «αυτοαξιολόγησης» προκειμένου να τα «επικυρώσει» και να ελέγξει τη «νομιμότητα» της διαδικασίας, η  ΕΛΜΕ Κιλκίς καλεί σε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25/02/2014 στην Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς. Σε συμπαράσταση της ΕΛΜΕ Κιλκίς, κλιμάκιο του Δ.Σ της ΟΛΜΕ θα παραβρεθεί επιτόπου, για να διαμαρτυρηθεί για τις τακτικές εκφοβισμού και τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς και καταγγέλλει, όλα τα σχετικά περιστατικά, τα οποία συνιστούν υπέρβαση αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εφόσον σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ και την γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου της ΔΟΕ, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις ομάδες αξιολόγησης είναι προαιρετική, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της «αυτοαξιολόγησης» και δεν προκύπτει από κανένα επίσημο έγγραφο οποιαδήποτε αρμοδιότητα ελέγχου ή εποπτείας της διαδικασίας από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου, η άσκηση οποιασδήποτε πίεσης εκ μέρους των Διευθυντών Εκπαίδευσης, μπορεί να εννοηθεί μόνο ως υπέρβαση καθήκοντος και προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει τέτοιου είδους τακτικές και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αναστείλει οποιεσδήποτε διαδικασίες και τακτικές δημιουργούν στην εκπαιδευτική κοινότητα κλίμα ανασφάλειας, τρομοκρατίας και εκφοβισμού και οι οποίες δεν συνάδουν με την βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.  Για το σημαντικό αυτό ζήτημα,  ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει άμεσα ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΕΕΚΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σκυλος
4 διαδεδομένες παρανοήσεις για τη συμπεριφορά του σκύλου
Όσοι ζουν με έναν σκύλος προσπαθούν συχνά να ερμηνεύσουν τις αντιδράσεις του, αποδίδοντάς του ανθρώπινα συναισθήματα και προθέσεις. Ωστόσο, η...
4 διαδεδομένες παρανοήσεις για τη συμπεριφορά του σκύλου
ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, κολόνα, διακοπή ρεύματος
Σήμερα Σάββατο: Διακοπές ρεύματος σε 7 δήμους της Αττικής – Οι περιοχές
Σε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ σε αρκετές περιοχές της Αττικής σήμερα (02/05) - Οι ώρες που θα σημειωθούν
Σήμερα Σάββατο: Διακοπές ρεύματος σε 7 δήμους της Αττικής – Οι περιοχές
meth
«Δεν παρατείνουμε τη ζωή — παρατείνουμε τον θάνατο»: Η σκληρή αλήθεια των γιατρών στα Επείγοντα
Ανακουφιστική φροντίδα: Εκεί όπου η ιατρική δεν νικά τον θάνατο, αλλά νικά τον πόνο
«Δεν παρατείνουμε τη ζωή — παρατείνουμε τον θάνατο»: Η σκληρή αλήθεια των γιατρών στα Επείγοντα