Thumbnail
Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη  08/02/2014

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                               

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  

[email protected]

H ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χαιρετίζει τον ανυποχώρητο, ηρωικό, πολυήμερο απεργιακό αγώνα των ερ­γαζόμενων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, που ξεπέρασε τις 125 μέρες. Η απαράμιλλη αντοχή των απεργών μέσα σε συνθή­κες άγριας επίθεσης της εργοδοσίας (με δικαστήρια, διώξεις εργαζόμενων, εκβιασμούς κ.λ.π.) αποτελεί πα­ράδειγμα αποφασιστικότητας για την διεξαγωγή των αγώνων από τους εργαζόμενους. Η πολυεθνική προ­σέφυγε στα δικαστήρια για να φιμώσει τους εργαζόμενους ενώ ζητά 250.000 ευρώ από τον κα­θένα τους  «για την υλική ζημιά που έχει υποστεί». Οι απεργοί με τον αγώνα τους κατάφεραν να προκαλέσουν μεγάλο πλήγμα στη διακίνηση και πώληση των προϊόντων, αποτέλεσμα της έμπρακτης συμπαράστασης των πολιτών με την μη-κατανάλωση προϊόντων της πολυεθνικής.Ο αγώνας αυτός όμως έχει ευρύτερη σημασία. Είναι αγώνας όχι μόνο των εργαζόμενων στη ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, αλλά ολόκληρου του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης.

Είναι αγώνας ενάντια σε ένα διεθνές μονοπώλιο που αποτε­λεί σύμβολο του καπιταλισμού και της κοινωνικής εκμετάλλευσης. Διεξάγεται μέσα στο χώρο δουλειάς, στο τόπο που γεννιέται η εκμετάλλευση, κόντρα σε κορυφαίο εκπρόσωπο των υπεύθυνων για όλα τα δεινά που μαστίζουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

ΤΟ Δ.Σ. της  Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αποφάσισε να ενισχύσει τον απεργιακό αγώνα των ερ­γαζόμενων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ με 100 ευρώ.  Εκτός από το συμβολικό ποσό, καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές σε ολόπλευρη στήριξη των απεργών και του πολύμορφου αγώνα τους. Τους καλεί ακόμη να πετάξουν την πολυεθνική έξω από τα σχολεία στα οποία η εταιρεία επιθυμεί να εμφανιστεί ως «ευεργέτης- χορηγός» με αγγελικό πρόσωπο ενώ ταυτόχρονα  απολύει τους γονείς των μαθητών, οδηγώντας τους στην ανεργία και στην απόγνωση!     

για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  TΡ.      ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kataigides-vroxes.jpg
Ο χειμώνας… επίσημα στο κατώφλι: Πότε αρχίζει η ψυχρή εισβολή και που θα έχουμε ισχυρές βροχές
Το διήμερο Τρίτης (18/11) και Τετάρτης (19/11) θα δώσει μεγάλα ύψη βροχής.
Ο χειμώνας… επίσημα στο κατώφλι: Πότε αρχίζει η ψυχρή εισβολή και που θα έχουμε ισχυρές βροχές
plaka-sm_1.jpg
Ποια είναι η ελληνική πόλη που ξεπερνάει Παρίσι, Ρώμη και Βαρκελώνη στην ασφάλεια των τουριστών
Κατατάσσεται στις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου – Έχει σχεδόν 8 φορές λιγότερα περιστατικά πορτοφολάδων από το Παρίσι
Ποια είναι η ελληνική πόλη που ξεπερνάει Παρίσι, Ρώμη και Βαρκελώνη στην ασφάλεια των τουριστών
εκπαιδευτικος
Μπορεί να υπάρξει εκπαίδευση στη σκιά των πειθαρχικών ή όταν φιμώνεται η ελευθερία έκφρασης;
Οι διώξεις εκπαιδευτικών, η κουλτούρα της σιωπής και τα επικίνδυνα μηνύματα για το σχολείο
Μπορεί να υπάρξει εκπαίδευση στη σκιά των πειθαρχικών ή όταν φιμώνεται η ελευθερία έκφρασης;