Thumbnail
Συνέντευξη του Κ. Αρβανιτόπουλου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Υπουργείο Παιδείας: Αλλαγές στα σχολικά βιβλία

Σε σημερινή συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Κυριακή 26/1/2014, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στην ερώτηση "στα σχολικά εγχειρίδια τι σκοπεύετε να αλλάξετε;" απάντησε ως εξής "η βασική αλλαγή είναι ότι τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και η διδακτέα ύλη, πλέον θα δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται να μάθει ο μαθητής και όχι τι χρειάζεται να διδάξει ο καθηγητής για να συμπληρώσει τις ώρες του. Ιδιαίτερα τώρα που αποσυνδέσαμε την οργανικότητα από τις ώρες διδασκαλίας"
Παράλληλα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημεριδας ΤΟ ΒΗΜΑ τα βιβία θα αλλάξουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια στις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Εκτός από το μάθημα της "πολιτειακής παιδείας" για το απαιτείτα η συγγραφή νέου βιβλίου ένα ακόμη διδακτικό αντικείμενο απαιτεί φέτος νέα βιβλία: Η πληροφορική (εισαγωγή στην επιστήμη των πληροφοριών) που μπήκε φέτος στα σχολεία ως μάθημα γενικής παιδείας στη β και τη γ Λυκείου. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ στο υπουργείο παιδείας έχει συγκροτηθεί ομάδα που θα αξιολογήσει τα σχολικά εγχειρίδια και θα παραδόσει το πόρισμά της ως το τέλος Μαϊου. Το ποσό που θα χρειαστεί θα είναι περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί απο κοινοτικά κονδύλια. Δηλαδή όπως γίνεται κατανοητό το "πατρόν" των νέων βιβλίων έρχεται από την ΕΕ   με τη γνωστή μορφή των "πληρωμένων οδηγιών".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολλαπλό βιβλίο
Το υποτιθέμενο «πολλαπλό» βιβλίο αντικαθιστά στην πράξη το μοναδικό σχολικό εγχειρίδιο… με ένα άλλο μοναδικό
Σχολικά βιβλία με… φροντιστήρια και… κρεμάλες: Λάθη, links και εικόνες που προβληματίζουν
Το υποτιθέμενο «πολλαπλό» βιβλίο αντικαθιστά στην πράξη το μοναδικό σχολικό εγχειρίδιο… με ένα άλλο μοναδικό
σεισμός
Προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό: Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον Κορινθιακό
«Καμπανάκι» από Γεράσιμο Παπαδόπουλο: «Αντίστροφη μέτρηση για ισχυρό σεισμό στον Κορινθιακό»
Προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό: Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον Κορινθιακό