Thumbnail
ΔΟΕ

Αθήνα 8/1/2014

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Κοιν.

Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την επιχείρηση απαγόρευσης διαδήλωσης

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της επιχείρησης απαγόρευσης διαδήλωσης που οργανώνεται την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου από πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, με αφορμή την τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Η απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ με την αιτιολογία ότι οι οργανωτές καλούν σε συγκέντρωση «ενάντια στον σκοπό» των  εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, διότι «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια»,  διότι «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να  εκφράσουν την αντίθεσή τους» στην ελληνική προεδρία και τέλος διότι ο «κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές», εισάγουν ένα επικίνδυνο σκεπτικό σε σχέση με τον περιορισμό στοιχειωδών δημοκρατικών κατακτήσεων.

 Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει άμεσα την απαγόρευση που θυμίζει άλλες εποχές.

 

Από τη Δ.Ο.Ε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Συντάξεις: «Αδιέξοδο» για χιλιάδες εκπαιδευτικούς η εξαγορά πλασματικών ετών
Πώς η καθυστερημένη ενημέρωση οδήγησε σε οικονομική εξόντωση – Αίτημα προς ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ για ανατροπή του καθεστώτος εξαγοράς
Συντάξεις: «Αδιέξοδο» για χιλιάδες εκπαιδευτικούς η εξαγορά πλασματικών ετών