Thumbnail
Ενημέρωση - καταγγελία

Ενημερωτικό αιρετής του ΠΑΜΕ

στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Ο κλάδος δίκαια βράζει από αγανάκτηση με όσα καθημερινά, όλο και πιο προκλητικά, υλοποιούνται σε βάρος του, μέσα και από τα ΠΥΣΔΕ. Η κυβέρνηση και η ΕΕ μεθοδικά υλοποιούν τη στρατηγική τους για το νέο σχολείο, μέρος του οποίου είναι η λεγόμενη διαχείριση προσωπικού (βλέπε και Myschool). Η υποβάθμιση του παιδαγωγικού ρόλου του εκπαιδευτικού, το να μάθουμε να ζούμε με τις ελλείψεις προσωπικού και να αξιολογούμε το ποιες από αυτές θα καλυφθούν και ποιες όχι, οι αδιάκοπες μετακινήσεις κλπ αποτελούν πολιτικές επιλογές. Η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ, στο όνομα του ρεαλισμού και της νομιμότητας, διαχειρίζεται την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Έχει τεράστια ευθύνη διότι όχι μόνο δε λύνει αλλά αντίθετα οξύνει τα προβλήματα.

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς:

·         Τα διαρκή μπαλώματα, με περικοπές ωρών μαθημάτων, με υπερωρίες, με διαρκείς αλλαγές των συναδέλφων που διδάσκουν τους μαθητές μας;

·         Τις συνεχείς φάσεις αποσπάσεων και την απουσία νέων διορισμών, μέσω των οποίων ασκείται συστηματική πίεση τόσο στους αποσπασμένους όσο και στους εναπομείναντες που καλούνται να καλύπτουν ποικιλότροπα νέα κενά;

·         Τις καταστρατηγήσεις της οργανικότητας και όσες μετακινήσεις δεν καλύπτονται με οδοιπορικά;

Την ίδια ώρα που οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αργοστολίου δεν έχουν καθηγητές για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και δεκάδες ώρες μαθημάτων δεν πραγματοποιούνται σε μια σειρά σχολεία, η κυβέρνηση φροντίζει να τρέχει ευρωπαϊκά προγράμματα και να στήνει γραφεία για την υλοποίησή τους. Φροντίζει να εμπεδώνεται η λογική της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, όπως έγινε με την υλοποίηση συνεντεύξεων για την επιλογή υπευθύνου στο «συμβουλευτικό σταθμό νέων».

Καταγγέλλω όλες αυτές τις διαδικασίες και ενημερώνω ότι έχω διαφωνήσει με τη γενική γραμμή που δρα η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ, σε όλες τις συνεδριάσεις του οργάνου. Υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι τις θέσεις του σωματείου μας, για την οργανικότητα, τη συμπλήρωση μέχρι δύο σχολεία, ενάντια σε υπερωρίες – διαρκείς μετακινήσεις κλπ. Πήρα θέση για μη υλοποίηση των ανακατανομών με βάση την υπέρβαση στα μαθήματα της β΄ ανάθεσης. Ενημερώνω ότι στο ΠΥΣΔΕ, χωρίς στήριξη κανενός άλλου μέλους, δεν νομιμοποίησα την αξιολογική διαδικασία της συνέντευξης για το συμβουλευτικό σταθμό νέων και έβαλα παύλα.

Είναι φανερό ότι η λύση και η προοπτική δε μπορεί να έρθει μέσα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δε μπορεί να βρίσκεται, επίσης, στην υλοποίηση της αντιλαϊκής νομιμότητας. Το δίκιο βρίσκεται στην οργάνωση και την πάλη, με ξεκάθαρη γραμμή ρήξης, έξω από τα πλαίσια της διαχείρισης και των αυταπατών. Μπορούμε, με συσπείρωση στο σωματείο μας, χωρίς φόβο, βρίσκοντας το τι πραγματικά φταίει, να οργανώσουμε αποτελεσματική αντίσταση και αντεπίθεση. Τίποτε άλλο δεν έχει νόημα.

Αργοστόλι 25/11/2013

Ποταμιάνου Σοφία

Αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξένια Αλεξάντροβα
«Όλα είχαν καλυφθεί με αίμα»: Πέθανε 30χρονο μοντέλο μετά από φρικτό τροχαίο με άλκη
«Βάφτηκαν» όλα με αίμα: 30χρονο μοντέλο έχασε τη ζωή του μετά από τρομακτικό τροχαίο με άλκη
«Όλα είχαν καλυφθεί με αίμα»: Πέθανε 30χρονο μοντέλο μετά από φρικτό τροχαίο με άλκη
ermou.jpg
Έλλειψη προσωπικού στην αγορά εργασίας – Τι δηλώνουν ιδιοκτήτριες καταστημάτων ρούχων και επιχειρηματίες εστίασης
Ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων δεν προσλαμβάνει νέο προσωπικό – Δεν φαντάζεστε ποιος είναι ο λόγος
Έλλειψη προσωπικού στην αγορά εργασίας – Τι δηλώνουν ιδιοκτήτριες καταστημάτων ρούχων και επιχειρηματίες εστίασης
Τίγρης κατασπάραξε γυναίκα σε σαφάρι μπροστά στα μάτια της οικογένειάς της
Τραγωδία σε σαφάρι: Τίγρεις επιτέθηκαν σε μητέρα και κόρη μπροστά στην οικογένειά τους (Video)
Τίγρης κατασπάραξε γυναίκα σε σαφάρι μπροστά στα μάτια της οικογένειάς της
Τραγωδία σε σαφάρι: Τίγρεις επιτέθηκαν σε μητέρα και κόρη μπροστά στην οικογένειά τους (Video)
υπολογιστής χειριστής υπολογιστή εργαζόμενος
Νέα δεδομένα για την τετραήμερη εργασία – Τα οφέλη για εργαζομένους και επιχειρήσεις
Η τετραήμερη εργασία στο επίκεντρο: Τα οφέλη της 32ωρης εβδομάδας για εργαζομένους
Νέα δεδομένα για την τετραήμερη εργασία – Τα οφέλη για εργαζομένους και επιχειρήσεις