Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "Γ. Σεφέρης"

Αρ.Πρωτ. 26

Νέα Ιωνία 20/11/2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης

Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία

[email protected]

www.gseferisedu.blogspot.gr

Προς : Τη Διεύθυνση Α΄ βάθμιας Β΄ Αθήνας.

Τη Δ.Ο.Ε. Τα μέλη του Συλόγου μας.

Τον τύπο.

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ :

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «MYSCHOOL» !

 

Συσκέψεις νηπιαγωγών απ΄ τα νηπιαγωγεία των περιοχών του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκαν αυτές τις μέρες. Στις συσκέψεις αυτές :

1.                  Επιβεβαιώσαμε τις αποφάσεις παλιότερων συσκέψεων των νηπιαγωγών : Όχι στην αξιολόγηση. Δεν αξιολογούμαστε και δεν αξιολογούμε. Όχι στα προγράμματα και στις πιστοποιήσεις που ανοίγουν το δρόμο στην αξιολόγηση.

2.                  Ιδιαίτερα φέτος συζητήσαμε για το πρόγραμμα «myschool».  Θεωρούμε ότι αυτό το πρόγραμμα :

-    Συνδέεται ευθέως με την αξιολόγηση.

-    Δημιουργεί «τράπεζα» με προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας. Στοιχεία στα οποία μπορεί εύκολα κάποιος να έχει πρόσβαση ή και να τα αγοράσει.

-    Δε χρειάζεται τόση πολύ «λεπτομέρεια». Ακόμα και το survey παραπανίσιο είναι.

-    Δε χρειάζεται ακόμα πιο ασφυκτικός έλεγχος και εκφοβισμός (εν όψει και της σχεδιαζόμενης αξιολόγησης) για να λειτουρήσουν καλά τα νηπιαγωγεία.

-    Δε χρειάζεται να ξοδέψουν τόσα εκατομμύρια για το πρόγραμμα όταν αυτά λείπουν από την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα νηπιαγωγεία.

-    Δεν έχουμε στη διάθεσή μας το χρόνο που απαιτείται γι΄ αυτό το πρόγραμμα. Εμάς  δουλειά μας είναι να ασχολούμαστε με τα νήπια και τη αγωγή τους κι όχι με άχρηστα τεράστια και βαριά προγράμματα, που δεν τα σηκώνουν οι υπολογιστές των σχολείων μας.

-    Αν θέλουν να κάνουν κάτι καλό για τα νηπιαγωγεία :

·                     Ας ιδρύσουν κι άλλα νηπιαγωγεία για να μπορούμε να πάρουμε όλα τα προνήπια.

·                     Ας λειτουργήσουμε τμήματα των 15 παιδιών για να γίνεται καλύτερα η αγωγή των νηπίων και προνηπίων.

·                     Ας διορίσουν κι άλλους  νηπιαγωγούς.

·                     Ας στείλουν νηπιαγωγούς της ειδικής αγωγής και τη παράλληλης στήριξης παντού όπου χρειάζεται.

·                     Ας φέρουν βοηθητικό προσωπικό στα νηπιαγωγεία (τραπεζοκόμους, γραμματεία, καθαρίστριες, φύλακες, κλπ).

·                     Αν τους … περισσεύουν λεφτά, ας τα δώσουν για την ομαλή λειτουργία των νηπιαγωγείων και για το σύγχρονο εξοπλισμό τους, για αναλώσιμα και για πετρέλαιο.

·                     Ας κατοχυρώσουν το ωράριο των νηπιαγωγών.

3.                  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» και οι νηπιαγωγοί του Συλλόγου :

Ø    Καλούμε το υπουργείο να πάρει πίσω αυτό το πρόγραμμα.

Ø    Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να πάρει απόφαση ενάντια στο πρόγραμμα αυτό και να μας δώσει κι αυτή συνδικαλιστική κάλυψη (την οποία ο Σύλλογος παρέχει) για να μην το συμπληρώσουμε.

Ø    Δηλώνουμε ότι στην όποια πίεσή τους για εφαρμογή αυτού του προγράμματος (και γενικά της αξιολόγησης) η αντίδρασή μας θα είναι να παραιτηθούν οι προϊστάμενες των νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας.

4.                  Για όλα αυτά τα θέματα, θα απευθυνθούμε στους γονείς με γράμμα που θα συντάξουμε.

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                                  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μισθοί +118€ από Ιανουάριο: Μεγάλη ανατροπή για χιλιάδες εργαζόμενους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μια σταγόνα γάλα στον καφέ μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία που δεν
Ιστορίες εργασιακής τρέλας: «Γιατί σπούδασα οικονομικά; Για να φτιάχνω καπουτσίνο με αφρό που να σχηματίζει το γράφημα του πληθωρισμού;»
Πτυχίο στα Οικονομικά, καριέρα στο freddo espresso...
Ιστορίες εργασιακής τρέλας: «Γιατί σπούδασα οικονομικά; Για να φτιάχνω καπουτσίνο με αφρό που να σχηματίζει το γράφημα του πληθωρισμού;»
anaplirotes-kathigites
Καλοκαίρι για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς: Μια εποχή ανασφάλειας, προσμονής και θυσίας
Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο άνθρωπος που δίδαξε μια τάξη όλη τη χρονιά, που αντικατέστησε τον μόνιμο δάσκαλο, που στάθηκε σαν πυλώνας στο σχολείο...
Καλοκαίρι για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς: Μια εποχή ανασφάλειας, προσμονής και θυσίας