Thumbnail
Στιγμιότυπα από τη βράβευση του υπουργού Παιδείας κου Αρβανιτόπουλου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση του Υπουργού Παιδείας Κου Αρβανιτόπουλου

Την  Παρασκευή 4/10 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο συντονισμένων Πανελλαδικών δράσεων, πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης του Υπουργού Παιδείας, παρουσία εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Ο Υπουργός βραβεύτηκε με το Μέγα βραβείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού προσανατολισμού, για το σπουδαίο ρόλο που έχει διαδραματίσει το τελευταίο διάστημα στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της επαγγελματικής εκπαίδευσης,  της οποίας τους μαθητές προσανατόλισε επαγγελματικά με .....μια εγκύκλιο.

Πιο συγκεκριμένα:

ñ Τον Ιούλιο του 2013, έθεσε σε διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ

ñ Την ίδια μέρα καταργώντας τέσσερις τομείς των  ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, έδιωξε με τον πιο βίαιο τρόπο 20.000 μαθητές από τη Δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση.

ñ Αποκορύφωμα της καταστροφικής του πολιτικής, ήταν η απαράδεκτη εγκύκλιος (126964/Γ2/26-9-2013) που έστειλε στις 26/9, και η οποία εξαναγκάζει μαθητές που ήδη φοιτούν στη Β' τάξη του τομέα Υγείας-Πρόνοιας (που στην πλειοψηφία είναι νέα κορίτσια), να αλλάξουν τομέα και να διαλέξουν άλλους τομείς (π.χ. Μηχανολογίας, Αυτοκινήτων, Πληροφορικής, Οικονομίας-Διοίκησης κ.λ.π.). Με τον πιο βίαιο τρόπο δηλαδή ο Υπουργός Παιδείας εμποδίζει τους μαθητές να σπουδάσουν αυτό που ονειρεύτηκαν, αυτό που επιθυμεί η ψυχή τους.

Ο Υπουργός προσήλθε στην απονομή και ιδιαίτερα συγκινημένος παρέλαβε το βραβείο του εκφωνώντας ευχαριστήρια ομιλία, στην οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε:

"Ενώπιον όλων σας λοιπόν, εβρίσκομαι εις την ευχάριστον  θέσιν να σας διαβεβαιώσω, ότι εγώ και η παρούσα κυβέρνησις θα κάνομεν ότι είναι δυνατόν  δια να αλλάξομνεν την τύχην της δημόσιας παιδείας, των μαθητών και ιδιεταίρως των εκπαιδευτικών,......Θα σας εξαφανίσομεν ......... εεεεε..... θα σας εξασφαλίσομεν ήθελα να πω."

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αρωγοί στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, ήταν δύο διμοιρίες των ματ, οι οποίες μας ...........άνοιγαν το δρόμο για να φτάσουμε εγκαίρως στο σημείο της απονομής.

Στιγμιότυπα από την τελετή βράβευσης του υπουργού

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-education_ekpaideusi.jpg
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
Νέο ψηφιακό εργαλείο δίνει στους υποψηφίους τη δυνατότητα να εκτιμήσουν τη θέση τους στους πίνακες πριν την έναρξη των αιτήσεων
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
pencils-education_foto.jpg
Αναπληρωτής σήμερα, μόνιμος αύριο: Τι ισχύει όταν έρθει ο διορισμός μέσα στη χρονιά
Το θεσμικό πλαίσιο ξεκαθαρίζει: Υποχρεωτική παραμονή στη θέση έως το τέλος του σχολικού έτους – Πώς υπολογίζονται τα μόρια
Αναπληρωτής σήμερα, μόνιμος αύριο: Τι ισχύει όταν έρθει ο διορισμός μέσα στη χρονιά