Thumbnail
Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Ανακοίνωση για τις διώξεις στην ΕΛΜΕ Σάμου

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει βρεθεί στο στόχαστρο! Αύξηση ωραρίου, διαθεσιμότητα των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης, υποχρεωτικές μετατάξεις, μετακινήσεις στην περιφέρεια. Τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό για ακόμα μια φορά είναι τεράστια, αλλά βρήκαν τερτίπια για να τα καλύψουν πλασματικά. Συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη σε 27 και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή σε κάθε περίπτωση, 30.

Απέναντι σε όλα αυτά, το λιγότερο που έπρεπε να κάνουν οι εκπαιδευτικοί ήταν να αγωνιστούν με οποιοδήποτε τρόπο θεωρούσαν αποτελεσματικό. Οι μηχανισμοί δεν άργησαν να μπουν σε λειτουργία για να ποινικοποιήσουν τις διάφορες μορφές του αγώνα.

Μόνο οργή, αγανάκτηση και αδικία αισθάνεται κάποιος απέναντι στη δίωξη των μελών της ΕΛΜΕ Σάμου (πρόεδρος, γραμματέας, ταμίας, διευθυντής της ΕΠΑΣ Σάμου), καθώς με εντολή της  εισαγγελίας διεξάγεται προανακριτική εξέταση για την κατάληψη στη Δ.Δ.Ε. Σάμου στις 16-17/09/2013.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις προσπάθειες που γίνονται για να ποινικοποιηθούν οι αγώνες των εκπαιδευτικών, να προκαλέσουν το φόβο και να δημιουργήσουν υποταγμένους εργαζόμενους που θα δέχονται παθητικά όλα τα μέτρα που διαλύουν τη ζωή.

Την ώρα που το δημόσιο σχολείο καταστρέφεται, η παιδεία γίνεται εμπόρευμα, τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται, ο εκπαιδευτικός εξευτελίζεται, ενώ αντίθετα κάποιοι λίγοι παραμένουν στο απυρόβλητο, εμείς – εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε το δικό μας αγώνα για την παιδεία, την υγεία, την εργασία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας
Κριαράς Στέλιος                                                      Ρώϊμπα Φωτεινή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Τι σημαίνει η λέξη "γκοβέρνο" και από πού προέρχεται
Η ελληνική γλώσσα είναι γεμάτη λέξεις με ιδιαίτερη ιστορία και ξεχωριστή εκφραστική δύναμη, πολλές από τις οποίες δεν χρησιμοποιούνται πλέον συχνά...
Τι σημαίνει η λέξη "γκοβέρνο" και από πού προέρχεται
Μαρία Καρυστιανού
Καρυστιανού: «Χτίζουμε πολιτική εναλλακτική» - Προανήγγελλε τη δημιουργία κόμματος (vid)
Κατηγορηματικό «όχι» σε συνεργασίες με το παλιό πολιτικό σύστημα και με τον Αλέξη Τσίπρα – «Χρειαζόμαστε μια πραγματική εναλλακτική»
Καρυστιανού: «Χτίζουμε πολιτική εναλλακτική» - Προανήγγελλε τη δημιουργία κόμματος (vid)
αρχαιολογικοι χωροι
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Στην τελική ευθεία η μεγαλύτερη επέκταση και αναβάθμιση της ιστορίας του
Ομόφωνο «πράσινο φως» από τα ανώτατα συμβούλια του ΥΠΠΟ – Νέοι εκθεσιακοί χώροι, δημόσιο πάρκο και πλήρης τεχνικός εκσυγχρονισμός
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Στην τελική ευθεία η μεγαλύτερη επέκταση και αναβάθμιση της ιστορίας του
εργαζομενοι καθονται σε τραπέζι
Μπόνους παραγωγικότητας έως 2.000 ευρώ για περίπου 25.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2025
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο σχεδιασμός των στόχων πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Μπόνους παραγωγικότητας έως 2.000 ευρώ για περίπου 25.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2025