Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "Γ.Σεφέρης"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»   

Αρ.Πρωτ 202

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης  

    Ν. Ιωνία  30/9/2013

Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία   

210-2812938 – 6972008336    

   Προς : τα μέλη του Συλλόγου μας.

mail : [email protected]       

  Toν τύπο.

Θέμα : Αιμοδοσία – στήριξη τράπεζας αίματος του Συλλόγου.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Εδώ και τρία χρόνια λειτουργεί στο Σύλλογο Τράπεζα Αίματος, μετά από τις αλλεπάλληλες εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώσαμε. Απ΄ αυτήν διευκολύνθηκαν σ΄ αυτό το διάστημα πάνω από 100 συνάδελφοι και συγγενείς τους. Η αξία της ύπαρξης τράπεζας αίματος στο Σύλλογο είναι αυτονόητη. Όμως, τις τελευταίες φορές, στην εθελοντική αιμοδοσία, ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών που προσήλθε (ανεξάρτητα αν έδωσαν αίμα ή όχι) ήταν μικρός, με αποτέλεσμα το Λαίκό Νοσοκομείο (μέσω του οποίου γίνεται πάντα η αιμοδοσία), να εκφράζει επιφυλάξεις για το μέλλον της τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας. Συγκεκριμένα μας είπαν ότι δεν μπορούν να στέλνουν κινητή μονάδα αιμοληψίας, για λιγότερα από 25 άτομα.

Με την ευκαιρία της επόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας που οργανώνει ο Σύλλογος την Παρακευή 11 Οκτωβρίου, στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας, από τις 9π.μ. μέχρι τις 1μ.μ.

1.    Παρακαλούμε τους κυρίους διευθυντές να ενημερώσον τους συναδέλφους για το θέμα αυτό.

2.    Τους παρακαλούμε να διευκολύνουν τους συναδέλφους που επιθυμούν να δώσουν αίμα, απαλλάσσοντάς τους από τα διδακτικά καθήκοντα τη μέρα της αιμοδοσίας (όπως ορίζει ο σχετικός νόμος).

3.    Τους παρακαλούμε να τους υπενθυμίσουν τα δικαιώματα του εθελοντή αιμοδότη. Δηλαδή :

·      Ο εθελοντής αιμοδότης με την πρώτη του αιμοδοσία αποκτά κάρτα εθελοντή αιμοδότη.

·      Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σε περίπτωση ασθένειάς του.

·      Η εθελοντική αιμοδοσία επιβραβεύεται και με άδεια από την υπηρεσία στην οποία απασχολείται ο αιμοδότης (2 εργάσιμες ημέρες μετ' αποδοχών, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτές η ημέρα της αιμοδοσίας).

4.    Καλούμε τους συναδέλφους, να στηρίξουν μαζικά την αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας οι ίδιοι, είτε στέλνοντας άλλους (συγγενείς, φίλοι κλπ κι ας μην είναι εκπαιδευτικοί). Δικαούνται να ζητήσουν την απαλλαγή τους την ημέρα της αιμοδοσίας και την άδεια δύο ημερών.

5.    Επισημαίνουμε ότι αν κάποιος συνάδελφος έρθει να δώσει αίμα και για κάποιο λόγο δεν του το επιτρέψουν οι γιατροί, αυτό θεωρείται εθελοντική συμμετοχή και μετρά στον αριθμό των εθελοντών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ              ΝΕΛΗ ΒΟΡΓΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση MRB: Ισχυρή στήριξη στους αγρότες και δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς
Προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Τι απαντούν οι πολίτες για Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού
Δημοσκόπηση MRB: Ισχυρή στήριξη στους αγρότες και δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς