Thumbnail
Πόσο δύσκολο είναι να διαβάσει κανείς ένα νόμο;

Οι τομείς στη Β’ τάξη ΕΠΑ.Λ. Υγείας και Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ το 2013-14.

Πού είναι η στήριξη της ΟΛΜΕ;

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΝΟΜΟ;

Ειδικά μετά από τις πολλές αναφορές στον Τύπο και στο Διαδίκτυο όπου αναδημοσιεύεται το περίφημο Άρθρο 46 του νόμου ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4186  «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» ΦΕΚ 193 τ. Α’, 17-9-2013:

Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου Β΄

……………………….

3. Κατά το σχολικό έτος 2013 – 2014 η Β΄ και Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Γ΄ και Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και οι Α΄ και Β΄ τάξεις του ΕΠΑ.Σ. και κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015, η Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και η Β΄ τάξη ΕΠΑ.Σ. θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος νόμου διατάξεις.

Ειδικότερα οι ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ θα λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2013−2014 σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 48071/10−62913 προκήρυξη εισαγωγής μαθητών, όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την υπ’ αριθ. 52494/25.6.2013 προκήρυξη, και παύουν τη 15η Σεπτεμβρίου 2015.

4. Η λειτουργία της Α΄ Τάξης των ΕΠΑ.Σ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων παύει το σχολικό έτος 2012−2013.»

…………………………

Η   Β’ ΕΠΑ.Λ.  σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος νόμου διατάξεις  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ τους Τομείς Υγείας και Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών

-Η ΟΛΤΕΕ το έχει επισημάνει πολλές φορές με έγγραφα και ανακοινώσεις.

-Πολλά σχολεία στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει τμήματα των Τομέων.

-Μερικοί γονείς κινούνται δικαστικά κατά των Διευθυντών που αρνούνται να δημιουργήσουν τμήματα και στρέφουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους μαθητές σε άλλους τομείς.
-Από την 1η Οκτώβρη που σταματούν οι αλλαγές τομέων, θα λειτουργήσουν οι παραπάνω Τομείς σε αρκετά ΕΠΑ.Λ. ενώ σε άλλα οι μαθητές θα έχουν παραπλανηθεί και θα φοιτήσουν σε τομείς που δεν τους ενδιαφέρουν.

Πού είναι η στήριξη της ΟΛΜΕ;

Η ΟΛΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ να ενημερώσει όλες τις ΕΛΜΕ και να στείλει εξώδικα και ανακοινώσεις σε όλα τα σχολεία. Αν το είχε κάνει προ εβδομάδος, από 17/9 που βγήκε το ΦΕΚ θα είχε αρχίσει η αποκατάσταση της αδικίας.

Ας γίνει τώρα. Υπάρχει ακόμη χρόνος. Μετά θα υποχρεωθεί το ΥΠΑΙΘ να βρει εκπαιδευτικούς με κάθε τρόπο.

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΔΙΚΙΑ. Συνάδελφοι Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Λ. κινηθείτε τώρα. Μη βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Οι Τομείς Υγείας-Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Β’ Τάξη να λειτουργήσουν άμεσα.

Αυτό θέλουν οι μαθητές μας και οι γονείς τους. Ας μην τους το στερούμε με παραπληροφόρηση από τα κανάλια, ας διαβάσουμε προσεκτικά και ας εφαρμόσουμε το νόμο του κράτους.   Είναι υποχρέωσή μας.

Γ. Νικολάου, Εκπαιδευτικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paideias
Ποιοι είναι οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης και ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Αττικής
O Γιάννης Παπαδομαρκάκης μεταξύ των προσώπων που διεκδικούν τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας
Ποιοι είναι οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης και ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Αττικής
amfitheatro-aei-foitites
Μηχανογραφικό 2025: Οι 40 Σχολές που διαμορφώνουν τα επαγγέλματα του 2030
Τι ελκύει τους μαθητές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, στα Ναυτιλιακά, στην Πληροφορική ή στις Σχολές γύρω από τον Αθλητισμό; Τι εξετάζουν όσοι...
Μηχανογραφικό 2025: Οι 40 Σχολές που διαμορφώνουν τα επαγγέλματα του 2030