Thumbnail
alfavita.gr

 

Ο υποσιτισμός και οι τριτοκοσμικές συνθήκες έχουν τρυπώσει για τα καλά στις αίθουσες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δεκάδες πλέον είναι και οι καταγγελίες δασκάλων και καθηγητών που κάνουν λόγο για μειωμένες σχολικές επιδόσεις που συνδέονται με την σύγχρονη μάστιγα.
 
Τραγικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα
 
Σκηνικό κοινωνικής κατάρρευσης και οικονομικής εξαθλίωσης καταγράφεται σε σχολεία της Κρήτης με μαθητές να αναζητούν το κολατσιό τους σε κάδους απορριμμάτων.
 
Ο πρόεδρος του συλλόγου των δασκάλων του νομού Ηρακλείου με παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό με πρωταγωνιστή μαθητή που πήρε από τα σκουπίδια μία τυρόπιτα για τη φάει. Και αυτό το περιστατικό όπως επισημαίνει δεν είναι μεμονωμένο.
 
Πολλοί γονείς εξομολογούνται σε εκπαιδευτικούς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμη και για να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά τους, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ.Κώστας Πλουμής στο prismanews.gr και συμπληρώνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση του προβλήματός τους. 
 
Το υπουργείο Παιδείας έχει παραδέχτει ότι σε παραπάνω από 100 σχολεία πανελλαδικά, περισσότερα από 25.000 παιδιά υποσιτίζονται.
 
Όπως είχε αναφέρει και ένα προηγούμενο διάστημα ο ταμίας της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου "Αυτή είναι μόνο η αρχή
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυτοκίνητα κινούνται σε Εθνικό Οδό της Ελλάδας
Λαμία – Καρπενήσι: Το νέο οδικό έργο που αλλάζει τον χάρτη της Κεντρικής Ελλάδας
Πιο γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις με επένδυση άνω των 200 εκατ. ευρώ – Πότε ξεκινά η μεγάλη παρέμβαση
Λαμία – Καρπενήσι: Το νέο οδικό έργο που αλλάζει τον χάρτη της Κεντρικής Ελλάδας
αλέξης τσίπρας κρικρής
Οι πέντε αυτοδιοικητικοί που μπαίνουν στην ομάδα του Αλέξη Τσίπρα
Πρόσωπα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό στο νέο πολιτικό εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού
Οι πέντε αυτοδιοικητικοί που μπαίνουν στην ομάδα του Αλέξη Τσίπρα