Εκπαίδευση 0

«Ως εδώ!»: Σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις την Πέμπτη προχωρούν οι μαθητές της Αθήνας

Καταλήψεις σε σχολεία
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές σε κλειστά σχολεία, συνελεύσεις και αποχές την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου

Σε νέες μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, θέτοντας στο επίκεντρο μια σειρά ζητημάτων που, όπως υποστηρίζει, αφορούν την καθημερινότητα των μαθητών στα σχολεία.

Οι μαθητές αναφέρονται μεταξύ άλλων στα προβλήματα των σχολικών υποδομών, στα εκπαιδευτικά κενά, στις συγχωνεύσεις τμημάτων και στις αυξημένες τιμές στα σχολικά κυλικεία, σε μια περίοδο κατά την οποία, όπως επισημαίνουν, η ακρίβεια επιβαρύνει τις οικογένειες.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί σε καταλήψεις, αποχές, συνελεύσεις, πανό, δράσεις και άλλες μορφές κινητοποίησης την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, προκειμένου να προβληθούν τα αιτήματα των μαθητών.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «οι μέρες από το άνοιγμα των σχολείων κυλούν και η κατάσταση στις ζωές μας και στα σχολεία μας σε όλη τη χώρα δεν πάει άλλο!» Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή, οι μαθητές καλούνται καθημερινά να ανταποκριθούν σε ένα ιδιαίτερα πιεστικό πρόγραμμα μεταξύ σχολείου και φροντιστηρίου, ενώ παράλληλα αρκετές σχολικές μονάδες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού και προβλήματα στις υποδομές.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις συγχωνεύσεις τμημάτων, με τους μαθητές να ζητούν 15 μαθητές ανά τάξη. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι συγχωνεύσεις ανακλήθηκαν μετά τις κινητοποιήσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Νότιο Τομέα Αθηνών.

«Ως εδώ» λένε οι μαθητές

Η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρεται επίσης στις τιμές των προϊόντων στα σχολικά κυλικεία, ζητώντας τη μείωσή τους, ενώ εκφράζει την αντίθεσή της σε ενδεχόμενες αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι μαθητές ζητούν ακόμη ασφαλείς σχολικές υποδομές, σύγχρονα εργαστήρια και αθλητικούς χώρους, ενισχυτική διδασκαλία, σχολικά λεωφορεία για όλους τους μαθητές και την έγκαιρη προμήθεια των βιβλίων ειδικότητας στα ΕΠΑΛ.

Κλείνοντας, καλούν τους μαθητές να συμμετάσχουν στις δράσεις της Πέμπτης, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «είναι επιλογή μας να αγωνιστούμε για σχολείο να μορφώνει και όχι αν εξοντώνει, για τις ανάγκες μας!»

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας

«Οι μέρες από το άνοιγμα των σχολείων κυλούν και η κατάσταση στις ζωές μας και στα σχολεία μας σε όλη τη χώρα δεν πάει άλλο!

Όπως κάθε χρόνο:

  • Τρέχουμε σαν τρελοί σπιτι- σχολείο – φροντιστήριο, βλέπουμε τους γονείς μας μέσα στο άγχος να βγει ο μήνας, να πληρωθούν όλα τα έξοδα, τα φροντιστήρια και οι δραστηριότητες.
  • Δεκάδες σχολεία παραμένουν με κενά, προβλήματα στις υποδομές που πολλές είναι ακατάλληλες, επικίνδυνες. Μόλις προχτές σε γήπεδο ποδοσφαίρου έχασε τη ζωή του ο 16χρονος συμμαθητής μας από την Καβάλα. Ασυντήρητες και επικίνδυνες υποδομές έχουμε και στα σχολεία μας και η κυβέρνηση το ξέρει καλά!
  • Συγχωνεύσεις τάξεων με 25-27 μαθητές που κάνουν το μάθημα αφόρητο και πρακτικά αδύνατο. Κάτω από την πίεση των αγώνων μας παίρνουν ορισμένες από αυτές πίσω όπως στον Νότιο Τομέα Αθηνών, όμως εκατοντάδες 25-27αρια τμήματα παραμενουν.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΑΥΤΑ:

  • Μας βάζουν έξτρα εμπόδια στις εκδρομές μας, δικαίωμα μας και αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την τελευταία Υπ. Απόφαση.
  • Οι τιμές στα κυλικεία έχουν πάρει φωτιά τη στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει τα σπίτια μας και δεν έχουμε ούτε για χαρτζιλίκι.
  • Θέλουν να ψηφίσουν μέσα στο χρόνο και Τριπλές Πανελλαδικές!

ΩΣ ΕΔΩ!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Με καταλήψεις, αποχές, συνελεύσεις, πανό, κλεισιματα δρόμων, υπογραφές, κείμενα 5μελων- 15μελων, άλλες δράσεις!

Με κάθε τρόπο όσα περισσότερα σχολεία μπορούμε στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και στο Υπ. Παιδείας που μέτρα εμάς και τις ανάγκες μας σε ευρώ και λέει «δεν έχω σάλιο», αλλά τα χαρίζουν απλόχερα στους λεφτάδες, στους βιομηχάνους, στους εφοπλιστές και στους πολέμους που κάνουν ΝΑΤΟ-ΗΠΑ- ΕΕ για τα κέρδη των λίγων!

Είναι επιλογή τους να υπηρετούν αυτή την πολιτική για τα κέρδη των λίγων εις βάρος της δικιάς μας ζωής.

Είναι επιλογή μας να αγωνιστούμε για σχολείο να μορφώνει και όχι αν εξοντώνει, για τις ανάγκες μας!

ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/10 ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΓΝΩΣΤΑ τα ΔΙΚΑΙΑ & ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ αιτήματα ΟΛΩΝ των μαθητών:

  • Να παρθεί πίσω η Υπουργική Απόφαση που βάζει εμπόδια στις εκδρομές. Ασφαλείς, ποιοτικές και δωρεάν εκδρομές για όλους τους μαθητές.
  • Όχι συγχωνεύσεις τμημάτων- 15 μαθητές/ τάξη!
  • Κάλυψη κενών εκπαιδευτικών
  • Ούτε σκέψη για Τριπλές Πανελλαδικές και κατάργηση του άρθρου 16!
  • Δωρεάν σνακ στους μαθητές και μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφή μας!
  • Να μην υπάρξει σχολείο χωρίς λεωφορείο!
  • Να έρθουν τα βιβλία ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ
  • Ασφαλείς υποδομές, σύγχρονα εργαστήρια, αθλητικοί χώροι, σχολικές εκδηλώσεις
  • Ενισχυτική διδασκαλία για όλα τα μαθήματα και για όσους το έχουν ανάγκη!
  • Καμία σκέψη για αποβολή και καταστολή σε μαθητές και σχολεία που αγωνίζονται!

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας»

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μόδα αλλάζει: 10 παλιά ονόματα που επιστρέφουν

Γεράσιμος Σιάσος στο alfavita: «Δεν θα υπήρχε χώρα αν δεν υπήρχε Πανεπιστήμιο Αθηνών»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση