Για τη συνάντηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με τη Σοφία Ζαχαράκη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μίλησε στο Vidcast του alfavita.gr ο πρόεδρος Νίκος Βουρδουμπάς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου, με βασικό αντικείμενο τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο.
Όπως περιγράφει ο ίδιος, η ΔΟΕ κατέθεσε στο τραπέζι το σύνολο σχεδόν των εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν την εκπαίδευση. Αυτό που εισέπραξε, όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν γνωστές και αναμενόμενες θέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.
«Ακούσαμε λόγια συμπάθειας» για τους μισθούς των εκπαιδευτικών
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ αναφέρθηκε ειδικά στο ζήτημα των αποδοχών, σημειώνοντας πως «ακούσαμε λόγια συμπάθειας στα ζητήματα τα μισθολογικά, ότι ναι, δεν μπορεί πράγματι να ζει ένας εκπαιδευτικός με 815 ευρώ ή με 1.100 ευρώ μες στον μισθό. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτές είναι οι αντοχές της οικονομίας. Αυτοί είναι δημοσιονομικοί περιορισμοί».
Ανάλογη ήταν, σύμφωνα με τον κ. Βουρδουμπά, η απάντηση το ζήτημα των χρημάτων που φτάνουν στα σχολεία μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών. Όπως λέει, «ακούσαμε αντίστοιχα πράγματα για το ζήτημα των χρημάτων που φτάνουν στα σχολεία μετά από την κατάργηση των σχολικών επιτροπών. Και ακούσαμε και ότι ό,τι έγινε, έγινε – είναι νόμος του κράτους. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει. Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία, αλλά αυτό είναι το πλαίσιο».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, «ακούσαμε δηλαδή μία κατεύθυνση, μια πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίσει αυτή την κατεύθυνση της υποβάθμισης, της απαξίωσης, της εμπορευματοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης».
Δείτε το απόσπασμα του Vidcast στο alfavita.gr