Υπουργείο Παιδείας: Κονδύλια 50 εκατ. ευρώ για προσλήψεις αναπληρωτών τα έτη 2026-2027

Εκπαίδευση 0

Υπουργείο Παιδείας: Κονδύλια 50 εκατ. ευρώ για προσλήψεις αναπληρωτών τα έτη 2026-2027

αναπληρωτές
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη χρηματοδότηση αναπληρωτών, ΕΕΠ και ΕΒΠ στα σχολεία

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κατόπιν υπερψήφισής της από τη Βουλή, η νέα νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη δέσμευση συνολικού ποσού 50 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση προσλήψεων στην εκπαίδευση. 

Ειδικότερα, το κονδύλιο κατανέμεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ για το έτος 2026 και 30 εκατομμύρια ευρώ για το έτος 2027, με κύριο στόχο την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων για την πρόσληψη και απασχόληση του απαιτούμενου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ρυθμίζει το πλαίσιο χρηματοδότησης για την πληρωμή αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το σχολικό έτος 2026-2027. Η κάλυψη της δαπάνης θα πραγματοποιηθεί μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, διασφαλίζοντας τη σταθερή ροή των πόρων για τη μισθοδοσία.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τη ρύθμιση, η παρέμβαση αυτή κρίθηκε απολύτως αναγκαία για την αντιμετώπιση επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το μέτρο καλύπτει περιπτώσεις όπου παρατηρούνται απουσίες εκπαιδευτικών ή προσωπικού υποστήριξης για οποιαδήποτε αιτία, καθώς και την εμφάνιση έκτακτων λειτουργικών κενών στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η έγκαιρη εξασφάλιση των πιστώσεων αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία των σχολείων. Με τη δέσμευση των πόρων αυτών, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιδιώκει να θωρακίσει την εκπαιδευτική διαδικασία ενόψει του νέου σχολικού έτους, επιτρέποντας την άμεση ενεργοποίηση των προσλήψεων μόλις ανακύπτουν ανάγκες στελέχωσης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση