Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εκπαιδευτικοί την ημέρα διεξαγωγής της εξεταστικής διαδικασίας τύπου PISA στα σχολεία, καθώς η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε την κήρυξη στάσης εργασίας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση την Τετάρτη 20 Μαΐου 2026.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σχετικό αίτημα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να προχωρά σε τετράωρη διευκολυντική στάση εργασίας για το πρωινό πρόγραμμα, την ημέρα που θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής PISA».
Η συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα, με εκπαιδευτικούς φορείς να εκφράζουν ενστάσεις για τον τρόπο εφαρμογής και τον χαρακτήρα των εξετάσεων στα σχολεία.
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη 20 Μαΐου 2026
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, ύστερα από αίτημα της ΔΟΕ, κηρύσσει τετράωρη διευκολυντική στάση εργασίας για το πρωινό πρόγραμμα, για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2026, ημέρα διεξαγωγής της «ελληνικής» PISA.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Κοκκινάκη Υπατία