Εκπαίδευση

Δίκτυο για αφίσα ΠΑΣΠ: «Χρήσιμοι ηλίθιοι της κυβέρνησης»

Αφίσα ΠΑΣΠ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σκληρή επίθεση από το Δίκτυο Αριστερών Φοιτητών για την αντικομμουνιστική αφίσα της ΠΑΣΠ

Στο προσκήνιο επανέρχονται οι φοιτητικές εκλογές της 13ης Μαΐου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε αφίσα της ΠΑΣΠ, η οποία κατηγορείται για αντικομμουνιστικό περιεχόμενο.

Η αφίσα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Δικτύου Αριστερών και Προοδευτικών Φοιτητών (Νέα Αριστερά), το οποίο με ανάρτησή του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Το Δίκτυο τους χαρακτήρισε «χρήσιμους ηλίθιους της κυβέρνησης», σημειώνοντας πως η στάση τους ταυτίζεται πλήρως με τη στρατηγική της κυβέρνησης και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που αποσκοπούν στη δυσφήμηση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωσή τους, οι φοιτητές του Δικτύου επισημαίνουν πως τέτοιες πρακτικές απομακρύνουν το φοιτητικό κίνημα από τα πραγματικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν «όταν οι δυνάμεις αναλώνονται στην οικοδόμηση πελατειακών δικτύων και στην εξαπόλυση αντικομμουνιστικών “κυνηγιών μαγισσών”, δεν απομένει χώρος για την αναγκαία σύγκρουση με τις πολιτικές που διαλύουν τις σπουδές μας και υπονομεύουν την προοπτική μας».

Η αντιπαράθεση αυτή αναμένεται να οξύνει περαιτέρω το κλίμα στις πανεπιστημιακές σχολές ενόψει της κάλπης, με τις παρατάξεις να τοποθετούνται απέναντι σε ένα αφήγημα που, σύμφωνα με την αριστερή πτέρυγα, αποπροσανατολίζει από τη μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση