ταξη
Τι αναμένεται από τον Απρίλιο του 2026

 Σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της νέας μισθοδοσίας στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό, η μισθοδοσία των μονίμων εκπαιδευτικών καταβάλλεται δύο φορές κάθε μήνα, συνήθως στις 12 και στις 26 του μήνα. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν μικρές διαφοροποιήσεις στο χρονοδιάγραμμα, όταν οι ημερομηνίες αυτές συμπίπτουν με Σαββατοκύριακα ή επίσημες αργίες.

Τα ποσά δεν εμφανίζονται ταυτόχρονα σε όλες τις τράπεζες. Η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εκπαιδευτικών ξεκινά, κατά κανόνα, από τις απογευματινές ώρες (μετά τις 17:30) της προηγούμενης ημέρας από την επίσημη ημερομηνία πληρωμής, ανάλογα με την τράπεζα στην οποία διατηρείται ο λογαριασμός.

Ως εκ τούτου, πολλοί εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν την εμφάνιση της μισθοδοσίας τους ήδη από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η πίστωση ολοκληρώνεται τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας πληρωμής.

Τι αναμένεται από τον Απρίλιο του 2026

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι από τον Απρίλιο του 2026 προγραμματίζεται οριζόντια αύξηση μισθών στο Δημόσιο.

  • Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της σταδιακής προσαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, ώστε οι μισθοί να ακολουθούν την ανοδική πορεία των κατώτατων αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα.

  • Το μέτρο αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις καθαρές αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Κινητικότητα στη Βαρσοβία του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου στα πλαίσια ERASMUS+
«Από την πρώτη κιόλας βραδιά, η επαφή μας με το σύγχρονο κέντρο της πόλης μας έδωσε μια πρώτη αυθεντική εικόνα της ζωής εκεί»
Κινητικότητα στη Βαρσοβία του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου στα πλαίσια ERASMUS+
διαγωνισμός ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Πάνω από 1.000 μόνιμες προσλήψεις «τρέχουν» μέσω έξι νέων προκηρύξεων
Ολοκληρώνονται διαγωνιστικές διαδικασίες για θέσεις σε Υγεία, Πολιτισμό, ΕΥΑΘ και δημόσιους φορείς – Δείτε αναλυτικά τις προκηρύξεις
ΑΣΕΠ: Πάνω από 1.000 μόνιμες προσλήψεις «τρέχουν» μέσω έξι νέων προκηρύξεων
αμφιθεατρο
Αντιδράσεις για τις φοιτητικές εστίες ΑΠΘ: Καταγγελίες για εγκατάλειψη, έλεγχο και περιορισμό δικαιωμάτων
Η ΔΗΠΑΚ ΑΠΘ κάνει λόγο για υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης και μέτρα που περιορίζουν τα δικαιώματα των οικότροφων φοιτητών, καλώντας σε υπεράσπιση...
Αντιδράσεις για τις φοιτητικές εστίες ΑΠΘ: Καταγγελίες για εγκατάλειψη, έλεγχο και περιορισμό δικαιωμάτων