Εκπαίδευση 0

Κρήτη: 3 εκατ. ευρώ για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης

Επίσκεψη Γαλλικών Εκπαιδευτικών Φορέων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νέος τεχνολογικός εξοπλισμός για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Κρήτης

Μια νέα εποχή για τη διοικητική υποστήριξη της εκπαίδευσης στην Κρήτη σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της προμήθειας και εγκατάστασης νέου εξοπλισμού ΤΠΕ, μια δράση που θωρακίζει ψηφιακά τις οκτώ Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, οι υπηρεσίες εξοπλίστηκαν με σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, φωτοαντιγραφικά συστήματα, πολυμηχανήματα, καθώς και σύγχρονους εκτυπωτές και σαρωτές, δημιουργώντας ένα λειτουργικό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών.

Η δράση αυτή, συνολικού προϋπολογισμού 2.999.970,58 €, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 3.8, που στοχεύει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με έμφαση στην ψηφιακή ενίσχυση.

Η ενίσχυση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό:

  • συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας και της ταχύτητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και των διοικητικών διαδικασιών που έχουν ως τελικούς αποδέκτες τις σχολικές μονάδες, τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες,

  • υποστηρίζει τη διαφάνεια και την οργανωτική επάρκεια,

  • προάγει την ψηφιακή μετάβαση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα καθοριστικής σημασίας βήμα εκσυγχρονισμού που ενισχύει την καθημερινή λειτουργία και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της εκπαίδευσης, οι οποίες μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με τη διαρκή και έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ουσιαστική ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας, με σταθερό στόχο της τη δημιουργία ενός σύγχρονου, συμπεριληπτικού και ποιοτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών/τριών και συμβάλλει ουσιαστικά στη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση