Εκπαίδευση 0

Έφυγε από την ζωή ο καθηγητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ Αντώνης Μανιτάκης

μανιτάκης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θλίψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Διήμερο πένθος στη Νομική Σχολή για τον ομότιμο καθηγητή και πρώην υπουργό

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αντώνης Μανιτάκης, μια προσωπικότητα που σφράγισε με το έργο και την παρουσία του τόσο τη νομική επιστήμη όσο και τη δημόσια ζωή της χώρας.

Διακεκριμένος συνταγματολόγος και πανεπιστημιακός δάσκαλος με μακρά ακαδημαϊκή πορεία, υπηρέτησε παράλληλα την πολιτεία από θέσεις ευθύνης, διατελώντας υπουργός Εσωτερικών και υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησαν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ και η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής, εκφράζοντας τη βαθιά τους οδύνη. Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για έναν «διακεκριμένο Πανεπιστημιακό Δάσκαλο», υπογραμμίζοντας ότι από σήμερα «η νομική επιστήμη και η ελληνική διανόηση είναι φτωχότερες».

Ως ένδειξη τιμής, η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής κήρυξε διήμερο πένθος και ανακοίνωσε την άμεση αναστολή όλων των μαθημάτων, τιμώντας τη μνήμη ενός ανθρώπου που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στις αίθουσες διδασκαλίας, στον δημόσιο διάλογο και στη θεσμική πορεία της χώρας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση