ντουντουκα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στήριξη σε εκπαιδευτικούς που παραπέμπονται σε πειθαρχικό στην Τρίπολη

Τη στήριξή της στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που οδηγούνται σε πειθαρχικό συμβούλιο στην Τρίπολη εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, καταγγέλλοντας απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Οι εκπαιδευτικοί παραπέμπονται λόγω της συμμετοχής τους στη νόμιμα προκηρυγμένη απεργία–αποχή του κλάδου, γεγονός που, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, συνιστά ευθεία παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι συνάδελφοι δεν διώκονται για υπηρεσιακό παράπτωμα, αλλά επειδή άσκησαν νόμιμο συνδικαλιστικό δικαίωμα, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο και αντιδρώντας στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κάνει λόγο για χρήση των πειθαρχικών διαδικασιών ως εργαλείου εκφοβισμού, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι η τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών και η φίμωση των συλλογικών αντιδράσεων.

Παράλληλα, ζητά την άμεση παύση όλων των πειθαρχικών διαδικασιών και την απόσυρση των κατηγοριών, τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί η δημιουργία κλίματος φόβου στους χώρους της εκπαίδευσης.

Τέλος, η ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε αγωνιστική ετοιμότητα και συλλογική δράση, επισημαίνοντας ότι η δίωξη ενός συναδέλφου αφορά ολόκληρο τον κλάδο.

Η ανακοίνωση

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εκφράζει την αγωνιστική του στήριξη στους/στις συναδέλφους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας που οδηγούνται σε πειθαρχικό στην Τρίπολη, επειδή συμμετείχαν στην νόμιμα προκηρυγμένη απεργία-αποχή του κλάδου.

Πρόκειται για ευθεία και απροκάλυπτη καταπάτηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη συλλογική δράση και να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς, μετατρέποντας τα πειθαρχικά σε εργαλείο καταστολής.

Οι συνάδελφοι δεν διώκονται για κάποιο υπηρεσιακό παράπτωμα. Διώκονται επειδή άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους στην απεργία, στάθηκαν όρθιοι απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, υπερασπίζοντας το δημόσιο σχολείο και τον παιδαγωγικό τους ρόλο.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα:

Η απεργία-αποχή είναι δικαίωμα – όχι αδίκημα.
Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς.
Καμία δίωξη για συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε την άμεση παύση όλων των πειθαρχικών διαδικασιών και την απόσυρση κάθε κατηγορίας. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει το κλίμα φόβου και αυταρχισμού που επιχειρούν να επιβάλουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για συλλογική δράση. Η επίθεση σε έναν είναι επίθεση σε όλους.

Με αλληλεγγύη και αγώνα θα τους σταματήσουμε.
Κανένας συνάδελφος μόνος του.

Συντάκτρια άρθρου: Ευαγγελία Ασημακοπούλου

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidon-agia-sofia.jpg
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες
Εικόνες ντροπής στους Αγίους Αναργύρους: Χειροπέδες σε δύο γονείς που μεγάλωναν τα τρία ανήλικα παιδιά τους μέσα σε εστία μολύνσεως
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες
μηχανή delivery
Μπαράζ ελέγχων από την τροχαία: Πάνω από 2.000 κλήσεις για κράνος σε δίκυκλα και πατίνια μέσα σε μία εβδομάδα
Στο στόχαστρο διανομείς και χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων
Μπαράζ ελέγχων από την τροχαία: Πάνω από 2.000 κλήσεις για κράνος σε δίκυκλα και πατίνια μέσα σε μία εβδομάδα
Ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις 2026
Οικονομική ασφυξία: «Έκρηξη» 30% στους οφειλέτες της εφορίας μέσα σε ένα μήνα υπό το βάρος της ακρίβειας
Σχεδόν 4,8 εκατομμύρια πολίτες με ληξιπρόθεσμα χρέη – Βουλιάζει η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Οικονομική ασφυξία: «Έκρηξη» 30% στους οφειλέτες της εφορίας μέσα σε ένα μήνα υπό το βάρος της ακρίβειας