επιτ
Η δημοτική αρχή έχει απευθύνει κάλεσμα για συλλαλητήριο σήμερα, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, στις 18:30, στην Πλατεία Γεωργίου, την ίδια ημέρα που αναμένεται να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία

Σε κινητοποίηση προχωρά ο Δήμος Πατρέων, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών.

Η δημοτική αρχή έχει απευθύνει κάλεσμα για συλλαλητήριο σήμερα, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, στις 18:30, στην Πλατεία Γεωργίου, την ίδια ημέρα που αναμένεται να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο Δήμος Πατρέων απευθύνεται σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, διευθυντές σχολείων, συλλόγους εκπαιδευτικών, σωματεία και κοινωνικούς φορείς, καλώντας τους να εκφράσουν συλλογικά τη διαφωνία τους. Όπως επισημαίνεται, η προτεινόμενη ρύθμιση εκτιμάται ότι οδηγεί σε περαιτέρω αποδυνάμωση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη χρηματοδότηση, τη συντήρηση και την καθημερινή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Τονίζεται ότι το βάρος μεταφέρεται σε μεγάλο βαθμό στους δήμους, στις τοπικές κοινωνίες και στις οικογένειες των μαθητών, γεγονός που μπορεί να εντείνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες και να οδηγήσει στη δημιουργία σχολείων διαφορετικών δυνατοτήτων και πόρων.

Η Δημοτική Αρχή υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη διάταξη έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη βεβαρημένο πλαίσιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από χρόνια υποχρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού, τόσο στα σχολεία όσο και στους δήμους. Στο πλαίσιο αυτό, διατυπώνεται σαφές αίτημα για απόσυρση της διάταξης από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Μεταξύ των διεκδικήσεων που προβάλλονται περιλαμβάνονται η ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, η καθιέρωση δωρεάν τιμολογίων ενέργειας και νερού για τα σχολεία, η απαλλαγή των σχολικών δαπανών από τον ΦΠΑ, καθώς και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους δήμους, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής υποδομής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Κέρκυρα: Εκδήλωση για τις δυνατότητες και τις ανισότητες των Πειραματικών Σχολείων - Πρακτικές και προκλήσεις
Καινοτομία στην εκπαίδευση ή αύξηση των ανισοτήτων; Sυζήτηση για τα Πειραματικά Σχολεία
Κέρκυρα: Εκδήλωση για τις δυνατότητες και τις ανισότητες των Πειραματικών Σχολείων - Πρακτικές και προκλήσεις
φυση
Όταν στης φύσης την αγκαλιά βρεθείς...
Περπατώντας σε ένα βαθύσκιωτο δάσος στην κάψα του καλοκαιριού, το σώμα σου νιώθεις να συνεγείρεται απ’ τη δροσιά την εισβάλλουσα μέσα του τόσο...
Όταν στης φύσης την αγκαλιά βρεθείς...
Ζαχαράκη
Παρατείνεται η διαδικασία αξιολόγησης διδακτικών βιβλίων για το Λύκειο
Παράταση προθεσμιών για την ένταξη βιβλίων Β’ και Γ’ ΓΕΛ στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Παρατείνεται η διαδικασία αξιολόγησης διδακτικών βιβλίων για το Λύκειο