Εκπαίδευση 0

Μαθητική δράση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2026: Ψηφιακό παραμύθι με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη

ψηφιακό παραμύθι
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μαθητές δημιουργούν ψηφιακό παραμύθι για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2026 συμμετέχει το Λύκειο, με τους μαθητές να υλοποιούν μια πρωτότυπη και δημιουργική δράση που συνδυάζει την τεχνολογία με τον προβληματισμό γύρω από την ψηφιακή ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους, οι μαθητές δημιούργησαν ένα ψηφιακό παραμύθι, το οποίο πραγματεύεται ζητήματα που αφορούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τον καθοριστικό ρόλο του ανθρώπου πίσω από την τεχνολογία. Μέσα από τη βιωματική αυτή προσέγγιση, επιχειρούν να αναδείξουν τόσο τις δυνατότητες όσο και τις προκλήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής.

ψηφιακό παραμύθι

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και η διάδοση του μηνύματος ότι η υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας προϋποθέτει γνώση, κριτική σκέψη και ανθρώπινη παρέμβαση.

Οι υπεύθυνοι της δράσης εκφράζουν την επιθυμία το έργο των μαθητών να φιλοξενηθεί σε ενημερωτικά μέσα, προκειμένου να εμπνεύσει και άλλα σχολεία και να συμβάλει στον ευρύτερο διάλογο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την εκπαίδευση στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.

Δείτε εδώ

Συντάκτρια άρθρου: Ευαγγελία Ασημακοπούλου

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση