Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνει ότι ο αγώνας ενάντια στη δημιουργία Πειραματικών σχολείων και στο κλείσιμο των σχολείων της γειτονιάς συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, μετά από ομόφωνες αποφάσεις φορέων, συλλόγων, εκπαιδευτικών οργάνων και του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και κοινοβουλευτική παρέμβαση.
Στις 16 Δεκεμβρίου, ημέρα απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικοί, γονείς και φορείς πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κέρκυρας, ενώ ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης στις 17 Δεκεμβρίου και για συμβολική πεζοπορία διαμαρτυρίας στις 20 Δεκεμβρίου.
Η ΕΛΜΕ τονίζει ότι θα στηρίξει κάθε συλλογική πρωτοβουλία για την ακύρωση της απόφασης του ΥΠΑΙΘΑ, υπογραμμίζοντας πως η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας είναι μαζική και αποφασιστική.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Μετά από τη μεγάλη σύσκεψη φορέων που κάλεσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας την προηγούμενη Τρίτη, μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν όλοι οι φορείς τη Δευτέρα, μετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά τα ομόφωνα ψηφίσματα από Συλλόγους της Κέρκυρας (Μόνιμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης, San Giacomo, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέρκυρας), μετά την κοινή απόφαση όλων των ΕΛΜΕ Ιονίων Νήσων και τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων, μετά την ερώτηση που έγινε στη Βουλή, ο αγώνας ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων της γειτονιάς στην Κέρκυρα συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά!
Σήμερα 16/12, ημέρα Απεργίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεκάδες εκπαιδευτικοί, γονείς, Σύλλογοι Γονέων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φορέων και πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κέρκυρας, η οποία έκανε και την πρόταση για τη δημιουργία των δύο νέων πειραματικών σχολείων. Η Διευθύντρια ΔΕ Κέρκυρας ήταν απούσα, οπότε οι συγκεντρωμένοι εξέθεσαν τα παράπονά τους και τα επιχειρήματά τους στον αναπληρωτή Διευθυντή της ΔΔΕ. Στη συνέχεια επιχείρησαν να δουν και τον Περιφερειακό Δ.Ε. Ιονίων Νήσων, αλλά ούτε εκείνος ήταν στο γραφείο του.
Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, στις 2:30 μ.μ., όπου θα συναντηθούν με τον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων.
Μετά από μια μικρή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έξω από την ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, αποφασίστηκαν και τα επόμενα βήματα των φορέων:
- Τετάρτη 17/12 και ώρα 2:30μμ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Αγγελόπουλο με τον οποίο το η ΕΛΜΕ έχει κλείσει ραντεβού.
- Το Σάββατο 20/12 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιήσουμε πεζοπορία -γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί- από το 10ο Δημοτικό σχολείο στο Κανόνι, έως το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε τοπικό ΜΜΕ ότι «δεν αποτελεί μεγάλη διαδρομή και πως αυτή γίνεται άνετα σε 15 λεπτά κάνοντας οι μαθητές και την πρωινή τους γυμναστική».
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα σταθεί δίπλα και σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία πάρουν οι υπόλοιποι φορείς (Ένωση Γονέων, Σύλλογοι Γονέων, Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίτσας «Το Άλσος») στην κατεύθυνση της ακύρωσης της απόφασης του ΥΠΑΙΘΑ. Ήδη η οργή ξεχειλίζει, για την αιφνιδιαστική και «εν κρυπτώ» πρόταση και απόφαση για τα πειραματικά σχολεία στην Κέρκυρα.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom