Μία ιδιαίτερα παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση είχαν την Τετάρτη, 26/11/2025, οι Πρυτανικές Αρχές του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), στις εγκαταστάσεις του ΔΙΠΑΕ, στη Θέρμη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Καθηγητή, Σταμάτη Αγγελόπουλου και του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Καθηγητή, Κυριάκου Αναστασιάδη βρέθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης κοινών δράσεων, με πυρήνα την έρευνα και την καινοτομία καθώς και η περαιτέρω συνεργασία των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, προς όφελος των φοιτητών και φοιτητριών των δύο Πανεπιστημίων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Με γνώμονα την εξωστρέφεια και την αριστεία που προάγουν τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα, οι δύο Πρυτάνεις άνοιξαν τον διάλογο για πιθανές, μελλοντικές συνέργειες, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι αντιπρυτάνεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, κ.κ. ο Στέλιος Ξανθός, αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Βασιλική Βράνα, αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Φοιτητικής Μέριμνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Τζιώνας, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας, Κωνσταντίνος Διαμαντάρας, αντιπρύτανης Διεθνοποίησης, Δημοσίων Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και, οι αντιπρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, κ.κ. Ιωάννης Ρέκανος, αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, Νικόλαος Μαγγιώρος, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Ιάκωβος Μιχαηλίδης, αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας, Δια Βίου Μάθησης και Φοιτητικής Μέριμνας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος και φοιτητικής μέριμνας, να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές ανοίγοντας έτσι έναν δίαυλο ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων.

Η καινοτομία, η προαγωγή της έρευνας, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, η σύνδεση με την αγορά εργασίας και η πλήρης αξιοποίηση του ερευνητικού και επιστημονικού δυναμικού των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αποτέλεσαν τους κύριους άξονες της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνάντησης των Πρυτανικών Αρχών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, οι οποίες συμφώνησαν για συνεργασίες, σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Λεωνίδας Βουρλιώτης