Σε ένα κομβικό «timing» για τη δημόσια συζήτηση γύρω από τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, ο πρύτανης του ΔΙΠΑΕ, Σταμάτης Αγγελόπουλος, άφησε σαφές μήνυμα: το πανεπιστήμιο έχει ήδη στρέψει το βλέμμα του στην επόμενη μέρα και ετοιμάζει masterplan για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.
Μιλώντας στο περιθώριο της κοινής συνέντευξης Τύπου ΔΙΠΑΕ–UNICEF για το Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε πως, παρότι το ίδρυμα είναι δημόσιο, «στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου οφείλουμε να αξιοποιούμε κάθε κομμάτι της περιουσίας μας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, προχωρά η δημιουργία εταιρείας αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των ΑΕΙ και θεωρούμε ότι κανένα έσοδο δεν πρέπει να χάνεται».
Από το αγρόκτημα στο… τεχνολογικό hub
Ο πρύτανης ανέφερε πως το πανεπιστήμιο έχει ήδη ανοίξει το παιχνίδι της καινοτομίας, δημιουργώντας Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται συγκεκριμένες ιδέες για το αγρόκτημα όπου κάνουν άσκηση οι φοιτητές Γεωπονίας.
Ανάμεσα στις προτάσεις που εξετάζονται:
- φοιτητικές εστίες
- βοτανικός κήπος
- τεχνολογικό hub
- υποδομές που θα αποφέρουν σταθερά έσοδα στο Ίδρυμα
«Το πανεπιστήμιο πρέπει να κινείται γρήγορα», σημείωσε ο κ. Αγγελόπουλος, προσθέτοντας πως, ως προς τη μετεγκατάσταση της Helexpo, «το θέμα θεωρούμε ότι έχει κλείσει», γι’ αυτό και η διοίκηση προχωρά τον σχεδιασμό χωρίς να εμπλακεί στη δημόσια αντιπαράθεση.
Το ΔΙΠΑΕ περιμένει τα αποτελέσματα της επίσημης μελέτης για τη βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου, υπογραμμίζοντας ότι η στόχευση είναι ξεκάθαρη: αύξηση των προσόδων και ενίσχυση του πανεπιστημίου σε μια περίοδο που οι ανάγκες για πόρους και υποδομές είναι διαρκείς.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό
Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα
Λεωνίδας Βουρλιώτης