Πανεπιστημίου Θεσσαλία
Το πρωτοπόρο λογισμό ξεκίνησε από μία πτυχιακή εργασία - Δείτε τι δήλωσαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (βίντεο)

Ένα πρωτοπόρο και καινοτόμο έργο που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσίασαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ξεκινώντας από τη δημιουργία μιας πτυχιακής εργασίας κατέληξαν σε ένα λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο αξιολογεί τα αποτελέσματα ακτινογραφιών, αξονικών και μαγνητικών τομογράφων.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» το έργο τους ξεκίνησε ουσιαστικά στο πλαίσιο μιας πτυχιακής εργασίας, η οποία αφορούσε την ανίχνευση ασθενειών με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

«Αποφασίσαμε και στο πλαίσιο ενός μαθήματος επιχειρηματικότητας αυτή την ιδέα να την κάνουμε πράξη επιχειρηματική. Οπότε τη μετουσιώσαμε, αυξήσαμε το δυναμικό της ομάδας μας και από τον Μάρτιο του 2024 έχουμε τη start up μας, στην οποία αναπτύσσουμε ένα web based μοντέλο, το οποίο είναι ικανό να διαβάζει απεικονίσεις της σύγχρονης και κλασικής ακτινοδιαγνωστικής και παράγει ένα αυτόματο AI based report, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει ο κατάλληλος γιατρός ακτινολόγος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο φοιτητής Νικόλας Παπαγεωργίου, ο οποίος μαζί με τον Χρήστο Τσούτσα και τον Παντελή Τσιριγώτη δουλεύουν πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Δείτε το βίντεο:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το έτος 2025-2026 στη Δυτική Ελλάδα
Η πρόσκληση αφορά την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών του κλάδου ΠΕ82 Μηχανολόγων για το τρέχον διδακτικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το έτος 2025-2026 στη Δυτική Ελλάδα
panepistimio aigaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 5 θέσεις εξωτερικών μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης
Η θητεία του Συμβουλίου Διοίκησης άρχεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2026 και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου 2030
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 5 θέσεις εξωτερικών μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης