Τι ώρα μπαίνουν σήμερα οι συντάξεις Ιουλίου στα ΑΤΜ

Εκπαίδευση 0

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Χρυσό μετάλλιο σε φοιτητές στον κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα iGEMIOANNINA 2025 για την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στον διεθνή διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας – Στήριξη από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η Πρύτανης, Καθηγήτρια κυρία Άννα Κ. Μπατιστάτου, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στη φοιτητική ομάδα iGEM IOANNINA 2025 για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM Grand Jamboree, που διεξήχθη στο Παρίσι.

Με αφοσίωση, επιστημονική συνέπεια και βαθιά περιβαλλοντική ευαισθησία, η ομάδα βραβεύθηκε για το καινοτόμο πρόγραμμα “AMADRYADS”, το οποίο στοχεύει στην προστασία και διάσωση των πλατάνων από το μεταχρωματικό έλκος — μια σοβαρή ασθένεια που προκαλεί εκτεταμένη νέκρωση των δέντρων και απειλεί τα οικοσυστήματα όλης της χώρας. Με την καθοδήγηση μελών του διδακτικού προσωπικού, η ομάδα ανέπτυξε πρωτοποριακές λύσεις στο πεδίο της συνθετικής βιολογίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Πρύτανης, Καθηγήτρια κα Άννα Κ. Μπατιστάτου, δήλωσε:

«Η επιτυχία αυτή αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης, της δημιουργικότητας και της σκληρής δουλειάς των φοιτητών και των φοιτητριών της ομάδας iGEM IOANNINA, η οποία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διακρίνεται στη διεθνή σκηνή της Συνθετικής Βιολογίας. Θερμά συγχαρητήρια οφείλουμε και στα μέλη του διδακτικού προσωπικού κ.κ. ΙωάννηΛεονάρδο, Πέτρο Μαραγκό, Θεολόγο Μιχαηλίδη,  Δημήτριο Αλίβερτη, Αμαλία Σοφία Αφένδρα, Χαράλαμπο Σταμάτηγια την ουσιαστική επιστημονική τους στήριξη».

Με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στήριξε οικονομικά τη συμμετοχή της ομάδας στον διεθνή διαγωνισμό, προάγοντας τη διεπιστημονικότητα, την καινοτομία και την ακαδημαϊκή αριστεία. Αυτή η υποστήριξη αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσηςτης διοίκησης του Ιδρύματός μας να ενισχύει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την προσήλωση των φοιτητών και φοιτητριών μας στη γνώση και την πρόοδο.

 

Oι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που συμμετέχουν στην ομάδα iGEM IOANNINA 2025 είναι:

  • Ιφιγένεια Τυχηρού Ανυφαντή(Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών)
  • Αριστοτέλης Μιχαλάκης(ΤμήμαΒιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών)
  • Βασιλική Ραφαέλα Σαββίδου (Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών)
  • Γιώργος Σκορδάκης(Τμήμα Χημείας)
  • Δημήτρης Μπλάκος (Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών)
  • Εύα Χαντζαρίδου(Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών)
  • Ζήσης Ψαλίδας (Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής)
  • Ηλιάνα Ράπτη (Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής
  • Θωμάς Κατίκος (Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών)
  • Ιωάννης Βασίλειος Ελαφρόπουλος (Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών)
  • Μαίρη Περιστέρη (Τμήμα Ιατρικής)
  • Παντελής Χαβιανίδης (Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών)
  • Στέλλα Δημητρίου (Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών)
  • Σωκράτης Παπαθανασίου(Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών)
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση