Ιωάννης Γιαννάς
Πέθανε στη Βοστώνη ο διακεκριμένος καθηγητής Ιωάννης Γιαννάς - Εφηύρε το τεχνητό δέρμα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο κορυφαίος ομογενής καθηγητής του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ)Ιωάννης Γιαννάς, ο οποίος ήταν ο πρωτοπόρος εφευρέτης του τεχνητού δέρματος. 

Όπως αναφέρει το ekirikas.com, την εκδημία του γνωστοποίησε στους, καθηγητές, εργαζόμενους και φοιτητές η πρόεδρος του ΜΙΤ, Sally Kornbluth, η οποία ανάμεσα στα άλλα έγραψε και τα εξής:

«Αγαπητά μέλη της κοινότητας του MIT,

Σας γράφω για να μοιραστώ τη θλιβερή είδηση ότι ο Καθηγητής Ιωάννης Β. Γιαννάς, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (SM ’59), απεβίωσε στις 19 Οκτωβρίου σε ηλικία 90 ετών. Αν και δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά, οι συνάδελφοί του τον περιγράφουν ως έναν ήσυχο, ταπεινό άνθρωπο με τεράστιο επιστημονικό έργο.

 

Γνωστός στους φίλους του ως «Γιάννης», ο Καθηγητής Γιαννάς γεννήθηκε στην Αθήνα και έλαβε το προπτυχιακό του δίπλωμα στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Harvard. Μετά την ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών στο MIT στη Χημική Μηχανική, εργάστηκε για ένα διάστημα στη βιομηχανία και στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό στη Φυσικοχημεία από το Πανεπιστήμιο Princeton.

Εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του MIT το 1966. Μέχρι και την περασμένη άνοιξη δίδασκε ενεργά. Ελάχιστα μέλη του διδακτικού προσωπικού έχουν υπηρετήσει το MIT για περισσότερο από τα 59 χρόνια που υπηρέτησε εκείνος.

Ο Καθηγητής Ιωάννης Γιαννάς ήταν περισσότερο γνωστός ως ο εφευρέτης του τεχνητού δέρματος, μιας επαναστατικής θεραπείας για άτομα με σοβαρά εγκαύματα. Η εργασία αυτή άνοιξε τον δρόμο για τη νέα επιστήμη της αναγεννητικής ιατρικής, ενώ τα προϊόντα που ανέπτυξε μαζί με τους συνεργάτες του εξακολουθούν, δεκαετίες αργότερα, να αποτελούν το παγκόσμιο πρότυπο φροντίδας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vazo.jpg
Γυάλινα βάζα χωρίς ίχνος ετικέτας: Ο εύκολος και οικολογικός τρόπος καθαρισμού
Δύο απλά βήματα με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα αρκούν για να εξαφανίσουν χαρτί και κόλλα
Γυάλινα βάζα χωρίς ίχνος ετικέτας: Ο εύκολος και οικολογικός τρόπος καθαρισμού
βροχή
Με βροχές και βοριάδες η Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Άστατος καιρός σύμφωνα με το Meteo, με καταιγίδες σε νότια και ανατολικά και παγετό στα βόρεια
Με βροχές και βοριάδες η Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
μπαταρία
Άδεια μπαταρία στο αυτοκίνητο; Η μικρή συσκευή που σε γλιτώνει από τα χειρότερα
Τα φορητά jump starters αλλάζουν τα δεδομένα στην εκκίνηση του αυτοκινήτου και στέλνουν το σπρώξιμο στο παρελθόν
Άδεια μπαταρία στο αυτοκίνητο; Η μικρή συσκευή που σε γλιτώνει από τα χειρότερα