Ο Μητροπολίτης Δωδώνης την ώρα που κάνει παρατήρηση σε εκπαιδευτικό για τα ρούχα του
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης επέπληξε τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου για την εμφάνισή του κατά την εκφώνηση πανηγυρικού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ενώ ο διευθυντής ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να δημιουργηθεί ζήτημα

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, σχετικά με την επίπληξη που απηύθυνε στον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου, Ηλία Φλάμπουρα, επειδή κατά την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου για την 28η Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, είχε το πουκάμισό του έξω από το παντελόνι.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι «η εκκλησία δεν μπορεί να ανεχτεί μια τέτοια κατάσταση», διευκρινίζοντας ότι η παρατήρηση αφορούσε τη δημόσια εμφάνιση στο κέντρο του ναού κατά τη διάρκεια της εθνικής επετείου. «Στην εκκλησία δυστυχώς ανεχόμαστε τραγικές συμπεριφορές, αλλά άλλο είναι να βρίσκεται κάποιος στο εκκλησίασμα και άλλο στο κέντρο του ναού, στην Ωραία Πύλη», πρόσθεσε.

«Η εκκλησία δεν μπορεί να ανεχτεί μια τέτοια κατάσταση» συμπλήρωσε υποστηρίζοντας ότι η εμφάνιση του δασκάλου «δεν έχει σημασία για το σπίτι του, τον δρόμο ή το καφενείο, έχει για την εκκλησία»

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα έκανε την ίδια παρατήρηση σε παιδί που θα προσέρχονταν με τον ίδιο τρόπο, ο ιεράρχης ξεκαθάρισε: «Εγώ μιλάω για το κέντρο του ναού, του παιδιού δεν θα του πω τίποτα». Επίσης, σχολιάζοντας τη φράση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου «ελάτε όπως είστε», ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε ότι δεν συμφωνεί με αυτήν την προσέγγιση και δεν τη θεωρεί πρότυπο για τον εαυτό του.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου ανέφερε σε ανάρτησή του ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να δημιουργηθεί ζήτημα. Ο κ. Φλάμπουρας πρόσθεσε πως στο τέλος της ομιλίας του εισέπραξε την υποστήριξη των παρευρισκομένων, τους οποίους χαρακτήρισε ως τους κατάλληλους για να τοποθετηθούν σχετικά με το περιστατικό, και ότι δεν σκοπεύει να εμπλακεί περαιτέρω σε δημόσια συζήτηση για το θέμα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Kakokaiρια
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Βαρομετρικό χαμηλό από τη Σύρτη φέρνει αλλαγή σκηνικού – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαδοχικών κακοκαιριών έως τις αρχές του νέου έτους
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
Η υπόθεση της Φοινικούντας εξακολουθεί να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της αγριότητας του εγκλήματος όσο και λόγω των σύνθετων σχέσεων...
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
aei_panepisthimia_aithousa_class_amfitheatro.jpg
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους
Κλιματική κρίση, διεθνής αστάθεια και οικονομική αβεβαιότητα στην κορυφή των προβληματισμών – Τι ζητούν από το πανεπιστήμιο
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους